Везиста Војводине Мирко Топић спреман је да преузме већу одговорност и још важнију улогу у новој сезони.

У сезони 2021/22, од Топића се очекује да постане лидер екипе и он сматра да је прави тренутак за то и да не осећа никакав притисак, већ само задовољство.

– Свестан сам да ћу имати важнију улогу у тиму, али не могу да кажем да осетим притисак, већ само понос и задовољство. То је нови изазов за мене, надам се да ћу испунити очекивања стручног штаба, екипе и навијача и да ћемо заједно остварити велике успехе – изјавио је Мирко Топић.

Топић, као и остали његови саиграчи, сматра да Воша и у новој сезони мора да избори пласман у Европу, а нада се и да ће се пласирати у групну фазу Лиге конференције.

– Очекујем да поновимо успех из претходне две сезоне, да завршимо у врху табеле и да обезбедимо пласман у Европу. Пре свега тога, било би најлепше да коначно заиграмо и у групној фази једног европског такмичења и да и на јесен играмо у Европи – истиче Топић.

Након најтежег дела припрема у Словенији, сада је на ред дошла тактика и завршни радови пред почетак напорне сезоне.

– Припреме су протекле у најбољем реду. Упознали смо се, зближили, представљени су нам нови захтеви које треба да усвојимо у крактом временском периоду. У Словенији смо имали четири тешке контролне утакмице, какве ће нас очекивати и у Европи и мислим да смо забележили одличан скор. Сада полако смањујемо ритам, радимо више на тактици и мислим да ћемо бити спремни за почетак  сезоне – рекао је Топић.

Вошу очекује прилично неугодан распоред од самог старта, у прве четири утакмице – два дербија са Црвеном звездом и Партизаном и између двомеч са литванским Паневежисом.

– Распоред је тежак, али идемо из меча у меч, припремамо се корак по корак. Најпре ћемо да се припремимо за гостовање Црвеној звезди, а онда идемо у Литванију, где ћемо можда успети да остваримо позитиван резултат и олакшамо посао пред реванш и уочи Партизана. Али, да не журимо, идемо полако, битно је да смо фокусирани на сваког наредног ривала и да сви имамо исти став – на победу у свакој утакмици – закључио је Топић.