Фудбалер Војводине Мирко Топић прославио је свој јубилеј на најлепши могући начин – стоту утакмицу у дресу „старе даме“ обележила је и велика победа над Чукаричким резултатом 3:2.

Пред почетак утакмице 26. кола Моцарт Бет Супер лиге Србије, Мирку Топићу је уручен урамљен дрес Војводине са његовим презименом и бројем 100 на леђима, у част јубилеја и његове стоте утакмице у првом тиму „старе даме“.

Топић је истакао да је изузетно поносан што је постао члан клуба 100.

– Са обзиром на то да сам од главе до пете Војводинаш, овај јубилеј ми заиста значи и јако ми је драго сто сам ушао у клуб 100. Што се тиче неких циљева и снова, све што могу да кажем јесте да сам своје снове остварио оног тренутка кад сам закорачио на „Kарађорђе“ пред нашом публиком. Имам циљ да изађем са мојом Вошом на европску сцену и о томе једино размишљам – рекао је Топић.

Топић је одиграо запажену улогу на средини терена у великој победи над Чукаричким, занимљиво, првој над тимовима из горњег дела табеле. Вошин везиста сматра да овај тријумф може да буде пресудан у наставку борбе за Европу.

– Сигуран сам да нам је ова победа на психолошком плану донела много. Ослободили смо се тог неког притиска који је и постојао баш због чињенице да у првом делу сезоне нисмо добили ниједан дерби против тимова из горњег дома. Верујем да је ово тек почетак и да можемо да победимо све ривале из горњег дела табеле – уверава Топић.

Борба за места која воде у Европу делује никад неизвеснија и отворенија. Војводина је тренутно петопласирана са 46 бодова, али Партизан и Чукарички имају само пет и четири бода више.

– Што се тиче позиције на табели, сви знају да наше апетите задовољава треће место у првенству, а са обзиром да ни друго није тако далеко, потајно се надамо да можемо да завршимо и на тој позицији. Важно је да идемо из меча у меч, да одиграмо сваки најбоље што умемо, а бодови ће доћи – каже Топић.

Победа над Чукаричким неће бити толико значајна, ако Воша не победи Јавор у Ивањици у наредном колу, пре репрезентативне паузе, и уочи дербија са Партизаном 1. априла на „Карађорђу“.

– Очекујемо сва три бода у суботу, и само у том правцу размишљамо. Сви смо свесни ситуације и знамо да само победом потврђујемо овај јучерашњи тријумф – закључио је Мирко Топић.