Везиста Војводине Мирко Топић верује да ће његов тим ускоро показати право лице и да ће се до краја сезоне борити за пласман у Европу.

Топић признаје да је пораз у Крушевцу тешко пао њему и његовим саиграчима и да је репрезентативна пауза дошла у правом тренутку.

– Доживели смо тежак пораз, нисмо се надали томе. Отишли смо у Крушевац са идејом да играмо на победу, желели смо сва три бода, али испоставило се супротно. Услови јесу били отежани, али како је било нама тако је било и њима и терен не може да буде изговор. Надамо се да ћемо извући поуке и да ћемо на наредним гостовањима бити бољи – рекао је Топић.

Војводину сада очекује пауза, након које ће дочекати Металац.

– Пауза је дошла у правом тренутку, јер смо заиста имали тежак распоред од самог почетка сезоне. Сада је прави тренутак да напунимо батерије и да после паузе покушамо да уђемо у победничку серију. И даље верујем да ћемо се борити за четврто место и да ћемо успети да испунимо зацртане циљеве – нагласио је Топић.

Вошин везиста је један од шесторице првотимаца који су позвани за репрезентацију Србије. Топић је уз Марка Бјековића и Дејана Зукића део младе репрезентације Србије која стартује квалификације за Европско првенство.

– Увек је част бити део репрезентације и циљ и сан сваког играча је да заигра за своју земљу. Ја немам времена за одмор, али сам силно мотивисан да помогнем репрезентацији на путу ка Европском првенству. Спремамо се за  квалификациона утакмице против Украјине и Северне Македоније – закључио је Топић.