Потенцијални репрезентативац Малија и досадашњи фудбалер португалског друголигаша Естреле Мамаду Траоре (27) синоћ се прикључио екипи Војводине у Словенији, а већ данас пре подне је одрадио и први тренинг са црвено-белима.

Траоре игра на позицији штопера и, након што прође лекарске прегледе, потписаће двогодишњи уговор са „старом дамом“.

Рођен је трећег октобра 1994. године Бамакоу у Малију, а сениорску каријеру је почео у екипи Флорида адреналин из САД. Након тога је прешао у Платенсе из Хондураса, а потом је каријеру наставио у Португалији, где је играо за Алту Лисабон, Маритимо, Торенсе и Естрелу, за коју је прошле сезоне одиграо 35 утакмица. У марту прошле године је одиграо и једну утакмицу за репрезентацију своје земље.

– Веома сам захвалан на прилици коју сам добио и врло сам срећан што сам овде. Клуб изгледа веома добро и организовано и надам се да ћу помоћи да направимо сјајне ствари ове сезоне. Играм на позицији штопера, али могу да играм и на месту задњег везног. Важим за неког ко је истовремено снажан, али и добар са лоптом, те се надам да ћу то и приказати на терену и помоћи тиму што више могу – изјавио је Траоре.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept