Бити војводинаш је част и привилегија већ дуже од једног века, а тако је било и вечерас у аули Мастер центра Новосадског сајма.

Од 1914. године, под плавом звездом, у црвено-белом дресу се дешавају најлепша спортска чуда, која све оне којима срце куца за црвено-белу боју „старе даме“ воде ка осећају заједничке припадности и поноса. Поноса што припадају бојама које су увек и изнад свега држале идеју спортског и фер-плеј надметања. То је дух који је мотивисао и навијаче Војводине да једне вечери, у гостионици код Саве Дотлића, још давне 1937. године удруже своје снове и идеале у оснивање Клуба пријатеља ФК Војводина.

Од тада до данас, војводинашка породица је постала дом и другим спортистима и обогатила своју ризницу трофејима из многих спортова, што је само један од многих разлога за понос и радост свих оних који су се вечерас окупили у аули Мастер центра Новосадског сајма, где је Клуб пријатеља ФК Војводина, уз сарадњу и подршку ФК Војводина, организовао свечаност под називом „Вече под плавом звездом“ – свечаност која је још једном показала величину војводинашке породице.

Осим представника ФК Војводина, спонзора, пријатеља и навијача, вечерашњи догађај су увеличали и бројни угледни и уважени гости, међу којима су били и  представници КК Војводина, ОК Војводина, РК Војводина, ХК Војводина, као и ЖФК, ВК, ЖВК, и представници омладинске школе ФК Војводина.

Присутнима се најпре обратио председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић, који је по ко зна који пут истакао понос што је део бело-црвене породице.

– Ретки су данас као што је овај данас када можемо да упутимо неке тешке речи, а ја вас сада гледам у очи и могу да вам кажем – хвала вам. Хвала вам за подршку и када је тешко и када је лепо, хвала вам на титулама рукометаши, хвала вам за велику борбеност одбојкаши, у добру се не понеси, када је тешко не понизи. Показали смо све што је требало да покажемо у ових годину дана. Ми војводинаши идемо ка Спортском друштву Војводина, ми војводинаши идемо ка трофејима, али идемо и ка ономе што се зове господсство, јер знамо да изнесемо и велике победе и када су тешки тренуци. Када видим оволико међусобно поверење, подршку, знам да је само небо граница. Када видим какво јединство влада међу свима нама, мене чини посебно задовољним. Желим још једном да честитам још једном нашим рукометашима на историјској сезони, али и да пружим подршку одбојкашима, који су упркос тешкој сезони показали да умеју да носе и то бреме – рекао је председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић.

Након првог човека „старе даме“, присутнима се обратио и председник пријатеља ФК Војводина, Ненад Миљуш.

– Велика ми је част и задовољство што могу да вам се обратим у име организатора. „Вече под плавом звездом“ организује клуб пријатеља ФК Војводина уз несебичну сарадњу нашег фудбалског клуба Војводина. Искористићу ову прилику да се свима захвалим на ангажману и активности да би се оваква свечана манифестација и одржи. Драги пријатељи, желимо вам да уживате вечерас са нашим спортистима, нашим шампионима – рекао је Ненад Миљуш.

Због посебних успеха у минулој сезони, специјална признања уручена су РК Војводина и Женском ватерполо клубу Војводина. У име РК Војводина присутнима се захвалио директор Дарко Јефтић.

– Ово је једна сезона коју је Војводина чекала 75 година, а чекале су је генерације војводинаша, генерација, студената који су донели рукомет 1948. године у Нови Сад. Донели смо европски трофеј који је сањало много људи и мало ко је веровао у један такав успех. Ми смо имали тешку ситуацију прошлог лета, али се онда појавио господин Драгољуб Збиљић, који је како волим да кажем као „тасманијски ђаво“ почео да зрачи том својом енергијом и од тада смо кренули да правимо чуда којима није био крај. Ми смо на крају сезоне схватили да је најтужнији тренутак што је крај. Пружали смо партије које нису одушевљавале навијаче у Новом Саду, већ и Словенији, Норвешкој, Шведској и Аустрији. Претили су нам и елиминацијом из ЕХФ купа, али смо се и са тим изборили, добили смо казну са две утакмице неиграња пред навијачима. Ми смо једини учесници који су у тим условима до краја успели да дођемо до самог краја и да освојимо трофеј и да покажемо нашу снагу. Такву снагу нисам никада осетио, не само на терену, већ и на трибинама и нас у ложи, осетили смо да можемо да освојимо тај велики трофеј – истакао је директор РК Војводина Дарко Јефтић.

Уследила је додела свечаних признања Женском ватерполо клубу Војводина, у чије име се обратила Слађана Дрезгић.

– Морам да признам да ми је изузетна част да стојим овде пред свима вама. Хвала вам свима на овом признању на овом скупу. Тешко је носити се са свим изазовима, али се ми трудимо да увек у правом светлу представљамо Војводину – рекла је Слађана Дрезгић.

По завршетку официјелног дела вечери, дружење је настављено уз коктел, у срдачној, веселој и породичној атмосфери, каква и приличи клубовима који чине велику војводинашку породицу.