Секција ветерана фудбалског клуба Војводине обележила је данас историјску и једну од највећих победа у историји „старе даме“.

Пре тачно 55 година, 21. децембра 1966. године, у одлучујућој трећој утакмици, Војводина је у Мадриду, након продужетака победила тадашњег шампиона Шпаније, велики Атлетико Мадрид, резултатом 3:2.

Двоструки стрелац за Војводину био је Силвестер Такач, док је један погодак постигао и Мита Радовић.

Овим свечаним поводом, тадашњи чланови екипе Војводине – Васа Пушибрк, Радивој Мика Радосав, Владимир Савић, Рајко Алексић, доктор Владимир Вишковић, као и Силвестер Такач и Милан Станић, који су оправдано били спречени да дођу, добили су посебне захвалнице, које им је доделио Живко Крстоношић, 90-годишњи и најстарији активни члан секције ветерана ФК Војводина.

Присутнима се обратио Васа Пушибрк, председник секције ветерана ФК Војводина, који се присетио како је све то изгледало пре 55 година.

– С обзиром на околности током протекле две године, велика је част и задовољство бити данас овде, 55 година након што смо остварили велику победу над шампионом Шпаније. Тај тим Војводине дошао је до великог тријумфа, после драматичног обрта, којег се ми данас овде са задовољством присећамо. У првом мечу у Новом Саду победили смо 3:1, а онда смо у реваншу у Мадриду изгубили 2:0 и по тадашњим правилима, одлучивао је трећи меч. Тадашњи директор Вујадин Бошков прихватио је да се одлучујућа трећа утакмица такође одигра у Мадриду за новчану накнаду, коју је добио клуб и ми играчи. Боравили смо седам дана у Мадриду, уживали у његовим знаменитостима до треће утакмице. Трећа утакмица је била историјска, Такач је одиграо кључну улогу, заједно са покојним Митом Радовићем, који је такође дао један гол. По повратку у нашу земљу, већ на аеродрому су нас дочекали наше породице, потом и у Новом Саду на Милетићевом тргу и то је био један изузетно леп догађај. Као ветерану овог клуба и као једном од учесника и сведока тог величанственог догађаја у Новом Саду, од срца бих волео да се Воши барем још једном у историји догоди такав тренутак – рекао је Васа Пушибрк.