Фудбалери Војводине данас су и званично почели припреме за сезону 2022/23.

Тренер Милан Раставац на првом списку има 33 играча, али нису сви присуствовали првом тренингу. Појединци имају репрезентативне обавезе, док су кадетски репрезентативци на продуженом одмору.

Стручни штаб на челу са Миланом Раставцем одрадио је први тренинг у вечерњим сатима на теренима ФЦ „Вујадин Бошков“, где ће уједно бити одрађен и први део припрема. Након тога, експедиција „старе даме“ сели се на словеначко Похорје где ће одиграти пет контролних утакмица.

Војводина ће у периоду од 17. јуна до 1. јула одиграти пет провера, а за сада су позната три ривала. Први меч заказан је за 19. јун, ривал ће бити словеначки Копер. Познато је да ће се 27. јуна „стара дама“ састати са румунском Утом из Арада, а 30. јуна са словеначком Муром. Преостало је још да буду потврђени ривали за 22. и 26. јун.

На списку играча нема оних којима су истекли уговори са Војводином, а то су Владимир Ковачевић, Новица Максимовић, Момчило Мркаић, Миљан Вукадиновић и Горан Вуклиш, док је Емилу Роцкову истекла позајмица и он се вратио у мађарски Фехервар.

Раставац на старту прирема на располагању неће моћи да рачуна на Марка Бјековића, који је са младом репрезентацијом Србије, баш као ни Владимира Милетића, члана омладинског државног тима. Одсутан ће бити и Иван Вукчевић, играч младе селекције Црне Горе, док ће се од 15. јуна припремама придружити кадетски репрезентативци Јован Милошевић и Милан Мајсторовић, који су представљали Србију на ЕП у Израелу.

Списак играча на почетку припрема за сезону 2022/23:

1. Никола Симић
2. Милан Лазаревић
3. Младен Деветак
4. Стефан Ђорђевић
5. Душан Стевановић
6. Игор Јеличић
7. Марко Бјековић (са У-21 репрезентацијом)
8. Борис Копитовић
9. Владан Новевски
10. Александар Буснић
11. Вељко Симић
12. Мирко Топић
13. Небојша Бастајић
14. Дејан Зукић
15. Милан Масторовић (продужени одмор)
16. Владимир Милетић (са У-19 репрезентацијом)
17. Урош Кабић
18. Михајло Нешковић
19. Иван Вукчевић (са У-21 репрезентацијом Црне Горе)
20. Бојан Матић
21. Милан Видаков
22. Михајло Ивановић
23. Јован Милошевић (продужени одмор)
24. Немања Тороман
25. Ранко Пушкић
26. Милан Видаковић
27. Никола Мирић
28. Вељко Јеленковић
29. Немања Ивановић
30. Вељко Богдановић
31. Марко Луковић
32. Стефан Радић
33. Вукашин Богдановић