Експедиција Војводине допутовала је у Турску, где ће током наредне две недеље првотимци и омладинци „старе даме“ спровести главни део припрема за нову полусезону.

Након пријатног једноипочасовног лета авионом „Ер Србија“, у којем су, осим Војводине, били још и фудбалери Чукаричког и Радника, црвено-бели су из Београда слетели директно у Анталију, одакле су се аутобусом упутили до хотела „Susesi Luxury Resort“, у којем су се сместили првотимци, односно „Titanic Beach Lara“, у којем ће током наредних 14 дана боравити омладинска екипа „старе даме“.

Шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић је одлучио да на припреме крене 25 фудбалера, а то су: Горан Вуклиш, Емил Роцков, Ранко Пушкић, Младен Деветак, Игор Јеличић, Милан Лазаревић, Борис Копитовић, Мирко Топић, Владимир Милетић, Душан Стевановић, Новица Максимовић, Михајло Нешковић, Вељко Симић, Дејан Зукић, Немања Човић, Стефан Ђорђевић, Небојша Бастајић, Миљан Вукадиновић, Владан Новевски, Урош Кабић, Вељко Јеленковић, Бојан Матић, Александар Буснић, Никола Мирић и Иван Вукчевић. Због повреда, на припреме нису кренули голман Никола Симић и десни бек Марко Бјековић.

Током боравка у Турској, са првотимцима ће, осим шефа стручног штаба Славољуба Ђорђевића, радити и помоћни тренери Предраг Ранђеловић и Зоран Васиљевић, тренер голмана Срђан Жакула, кондициони тренери Александар Јанковић и Саша Семереди, аналитичар Игор Гагричић, доктор Борко Вукосав, физиотерапеути Горан Маријан и Немања Мијић, економи Немања Јотановић и Драган Васић и секретар стручног штаба Драгомир Вукићевић.

Са играчима и члановима стручног штаба, у Турску су допутовали још и председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић, члан Управног одбора Љубомир Апро, спортски директор Љубиша Дунђерски, директор маркетинга Милош Суботин, скаут Маријан Живковић, новинар Новосадске телевизије Лазар Куртеш и сниматељи Дамир Петровић и Бранимир Бига из агенције „Media live“, која ће за потребе ФК Војводина реализовати преносе пријатељских утакмица током припрема.

Што се тиче омладинаца, шеф стручног штаба Немања Кртолица је одлучио да на пут крене 18 играча, а то су: Никола Тедић, Бранислав Миланов, Милош Поповић, Синиша Тањга, Лукијан Абаџија, Урош Пауновић, Милан Мајсторовић, Жељко Станојевић, Михаило Ивановић, Вања Апостоловски, Огњен Абрамушић, Андреј Борак, Огњен Богуновић, Драган Трнинић, Алекса Гагић, Немања Николић, Јован Милошевић и Лука Тркуља. Немањи Кртолици ће у раду помагати кондициони тренер Владимир Шипка и физиотерапеут Бојан Бокан, а омладинци ће прву утакмицу одиграти већ сутра, када ће се састати са У-21 екипом Локомотиве из Москве.

Првотимци ће, након смештаја у хотел, а потом ручка и краћег одмора, већ увече одрадити и први тренинг, а два тренинга их очекују и током сутрашњег дана, док је за недељу планирана пријатељска утакмица против руског тима Нижњи Новгород.

Повратак експедиције Војводине у Нови Сад предвиђен је за четврти фебруар.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept