Фудбалски клуб Војводина јуче је обележио 35 година од друге шампионске титуле.

Тог маја 1989. године, победом над екипом Слободе из Тузле у Новом Саду резултатом 4:2, уз маестралну партију легендарног Милоша Шестића, Војводина је и званично постала шампион.

Војводина је титулу освојила са три бода предности у односу на Црвену звезду, одигравши 34 утакмице и остваривши учинак од 18 победа, шест ремија и 10 пораза, уз гол разлику 50:38.

Тим поводом, Секција ветерана ФК Војводина обележила је годишњицу друге шампионске титуле. У просторијама клуба на стадиону „Карађорђе“, уводна реч припала је председнику Секције ветерана Миладину Пураћу.

Уз њега, међу присутнима су између осталих били и председник ФК Војводина 1988/89 Јован Смедеревац, тадашњи спортски директор Милорад Косановић, први и почасни председник Секције ветерана ФК Војводина Васа Пушибрк, као и чланови те шампионске генерације Зоран Милосављевић и Драган Васић.

У добром расположењу уз гозбу и рођенданску торту, присутни су евоцирали најлепше успомене из историјске сезоне 1988/89.

Разменили су приче и анегдоте о тадашњој екипи, путовањима и трансферима, као и о томе како је изгледала та последња утакмица када је Војводина освојила титулу.

За оне који не знају, тог дана, стадион је био испуњен до последњег места, навијачи су на трибине донели и чаше и шампањац, спремни да утрче на терен после последњег судијског звиждука. Након што је судија одсвирао крај, терен „Карађорђа“ био је препун – људи, загрљаја, верних навијача и свих оних које је тог дана обасјала плава звезда и који у срцу носе бело-црвени дрес.

У нади да ће се такав дан поновити ускоро, навијачи и бивши асови настављају да бодре своју „стару даму“ и верују да ће ускоро бити позната и трећа година у тактовима добро познате песме „’66, ’89, остаће у мислима до неких нових победа“…