Фудбалери Војводине победили су у гостима екипу Радника резултатом 2:0 (2:0) у деветом колу Супер лиге Србије.

Стрелци за Војводину били су Вељко Симић у 26. и Небојша Бастајић у 31. минуту.

Екипе су наступиле следећим саставима:

Радник: Ранђеловић, Хоџић, Радмановић, Малешевић, Богдановски, Лукић (од 56. Миловановић), Суботић, Орешчанин (од 66. Медић), Недељковић, Стојановић, Димитров (од 56. Јањић).

Војводина: Н. Симић – Бјековић, Копитовић, Стевановић (од 59. Јеличић), Деветак – Буснић, Топић – Вукадиновић, Човић (од 85. Зукић), В. Симић – Бастајић (од 70. Кабић).

На самом почетку није било много прилика, изузев непрецизних покушаја Богдановског са једне и Бастајића са друге стране, али без веће опасности по голмане.

Војводина је била конкретнија како је време одмицало, а опаснију игру тим Славољуба Ђорђевића крунисао је Вељко Симић. У 26. минуту маестрално је прихватио пас Бастајића и спољним делом стопала дао фор и потом погодио даљи угао за 0:1.

Само пет минута касније, Војводина је дуплирала своју предност, Човић је главом проследио лопту до Бастајића који је направио лажњак, унео је у средину и потом искоса са леве стране погодио малу мрежу за 0:2.

У 35. минуту Војводина је имала нову одличну прилику, Човић је на сличан начин попут Бастајића искоса са леве стране гађао даљи угао, али се истакао голман Радника. У наставку исте акције, Бастајић је центрирао поново за Човића чији је покушај главом поново зауставио Ранђеловић.

Радник је први пут озбиљније припретио у финиш првог полувремана када је Никола Симић зауставио покушај Суботића из слободног ударца.

Почетком другог полувремена тимови су водили велику борбу на средини терена, али поново без озбиљнијих удараца ка голу. Војводина је у 58. минуту остала без повређеног штопера Стевановића, кога је морао да замени Јеличић. Радник је покушао да игра офанзивније, док Војводина није много јурила ка голу ривала.

Човић је имао први покушај ка голу Радника у наставку, на месту је био голман Ранђеловић. Убрзо се на другој страни истакао и голман Воше Никола Симић, који је најпре пресекао опасан центаршут кроз петерац, а потом зауставио и ударац Орешчанина.

У надокнади времена, Вељку Симићу је мало фалило да постигне и трећи погодак за „стару даму“, али је са неких осам метара затресао пречку, па је резултат остао непромењен.

До краја није било озбиљнијих прилика, Војводина је сигурном игром успела да задржи предност и тако стигне треће првенствене победе и 12  освојених бодова.