Фудбалери Војводине победили су пољски Сласк резултатом 1:0 (0:0) у првој припремној утакмици на Мариборском Похорју.

Стрелац јединог поготка на мечу био је Урош Кабић у 82. минуту.

Екипе су на терен истрчале у следећим саставима:

Војводина: Симић – Бјековић, Ковачевић (од 70. Јеличић), Стевановић (од 58. Деветак), Ђорђевић (од 70. Стојсављевић) – Максимовић (од 55. Милетић), Новевски (од 85. Луковић) – Симић (од 65. Кабић), Топић (од 65. Вељко Богдановић), Човић (од 46. Зукић) – Мркаић (од 62. Богдановић).

Сласк: Сромник – Левкот, Гола, Тамас – Јанасик, Мачински, Собота, Стиглец – Пражелик, Пих – Експозито.

Сласк је имао више прилика у првих пола часа, када се у три наврата истакао голман Воше Никола Симић. Најбољу интервенцију имао је на истеку пола часа игре када је Мачински покушао са неких 18 метара, али је Симић парадом зауставио његов ударац. Солидан покушај имао је и Пих, чији је покушај са ивице казненог  простора такође зауставио голман Војводине.

Тим Славољуба Ђорђевића је држао контролу на средини терена, али је су праве шансе изостале све до 28. минута, када је после Ђорђевићевог корнера Стевановић био највиши у скоку, но није успео боље да захвати лопту.

Тренер Сласка је на припреме провео 30 играча, због чега је четири измене направио после свега 30 минута, потом је до краја још у три наврата, у 45, 60. и 75. минуту мењао тим неколико пута.

С друге стране, Славољуб Ђорђевић је прву промену направио на старту другог полувремена, када је Зукић заменио Човића, а убрзо су ушли и Деветак и Владимир Милетић уместо  Стевановића и Максимовића.

Прву шансу у другом делу имали су фудбалери Сласка, након корнера и ударца главом са петерца, поново се истакао голман Симић. И два минута касније, Симић је поново одлично интервенисао, зауставио је слободњак са 20 метара.

Сласк је наставио да ствара прилике, а Симић да ређа одличне одбране, пошто се  у размаку од 60. до 62. минута истакао са још две сјајне интервенције.

Убрзо је Славољуб Ђорђевић одлучио да уведе браћу Богдановић и Кабића, а баш је он имао добар соло продор у 68. минуту, но његов ударац је изблокиран.

Кабић је имао најбољу шансу у 79. минуту када је искоса са десне стране ушао у опасну зону, али је оклевао и његов ударац је изблокиран.

Ипак, само два минута касније се искупио, после центаршута Деветка покупио је одбијену лопту у петерцу за вођство „старе даме“.

Имао је Сласк још једну одличну прилику у 88. минуту, али се по ко зна који пут истакао голман Никола Симић, дефинитивно херој данашње утакмице.