Фудбалери Војводине поражени су од екипе Нижњег Новгорода резултатом 0:2 у првом контролном мечу на припремама у Белеку.

Првотимци Војводине имали су данас и подршку омладинаца „старе даме“, који су такође припремама, а тим Славољуба Ђорђевића посустао је у другом полувремену када је Нижњи постигао оба поготка.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Роцков – Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић – Топић, Максимовић – Вукадиновић, Човић, Нешковић – Вукчевић.

Нижњи Новгород: Анисимов, Нигматулин, Козлов, Сулејманов, Какоев, Горбунов, Енин, Гоцук, Карасев, Стоцки, Кечкеш, Калински.

Први су припретили фудбалери Нижњег, Сулејамнов је гађао први угао искоса са десне стране, али је Емил Роцков био на правом месту. Воша је узвратила у 17. минуту после лепе акције у којој су учествовали Вукадиновић, Ђорђевић и Нешковић. Ђорђевић је спустио лопту до Нешковића, који је пронашао Вукадиновића, али је његов ударац зауставио голман руске екипе.

У 23. минуту Сулејманов је побегао између штопера Војводине, ухватио је полуволеј, који је завршио поред стативе.

Уследила су три  солидна покушаја Воше, Човић је на истеку пола сата шутирао поред гола са 20 метара, а потом су у 37. минуту у истом нападу покушали Вукчевић и Вукадиновић, али промене резултата није било.

На старту другог дела игре, Славољуб Ђорђевић је направио чак девет промена, од стартера су остали само Роцков и Јеличић, а на терену су им се придржули Новевски, Деветак, Копитовић, Јеленковић, Симић, Милетић, Новевски, Кабић, Зукић и Матић.

Ипак, руски тим је у размаку од само три минута искористио лоше реакције одбране Воше и постигао два брза гола. Нижњи је повео у 56. минуту, након грешке Милетића, Сулејманов је без проблема савладао Роцкова за 0:1. Само три минута касније, након лоше реакције одбране Војводине, Енин је послао лопту под пречку за 0:2.

Воша је у другом полувремену била мање опасна, Симић је имао један покушај, потом је Зукић извео опасан прекид, али без опасности по гол руског тима. Воша је у финишу коначно озбиљније припретила, у 81. минуту  ударац Вељка Симића искоса са десетак метара зауставио је голман Нижњег.

У наредном контролном мечу Воша се састаје са Сласком у среду у 17 часова.