Фудбалери Војводине ремизирали су у гостима са екипом Црвене звезде резултатом 0:0 у првом колу Супер лиге Србије.

Тренери Дејан Станковић и Славољуб Ђорђевић на терен су извели следеће саставе:

Црвена звезда: Борјан – Гајић (од 46. Бакајоко), Драговић, Бабић, Родић (од 75. Ераковић) – Крстичић, Саного (од. 46 Канга) – Бен (од 71. Фалко), Иванић, Катаи – Крстовић (од 75. Павков).

Војводина: Н. Симић – Бјековић (од 28. Цуцин), Ковачевић, Стевановић, Деветак – Буснић, Топић (од 60. Максимовић) – Новевски (од 82. Бастајић), Човић, В. Симић – Мркаић (од 60. Зукић).

Већ после 15 секунди игре капитен Војводине Човић опробао је ударац са дистанце, лопта је прошла поред гола.

Узвратила је Црвена звезда у четвртом минуту, Бен је из тешке позиције шутирао преко гола, а потом је уследио мирнији део меча. Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић у 28. минуту морао је да направи прву принудну измену, на повреду се пожалио Марко Бјековић, па је уместо њега ушао Лука Цуцин.

До 30. минута није било ниједног ударца у оквир гола, а онда је било далеко узбудљивије до одласка на одмор. Воша је прву и одличну акцију извела у 30. минуту, Симић је повукао контру, најпре је покушао Топић, Борјан је одбио лопту до Мркаића, потом је покушао и Цуцин, чији је ударац изблокиран.

У финишу првог дела игре Звезда је имала неколико озбиљних покушаја, у 44. минуту Бен се изборио за лопту на петерцу и погодио стативу. У надокнади првог дела игре покушали су и Катаи и Иванић, али без опасности по гол Симића.

Друго полувреме почело је још отвореније, најпре је Иванић имао опасан покушај у 46. минуту, а у 48. Новевски је са ивице шеснаестерца шутирао у голмана Звезде Милана Борјана. Домаћи су поново имали велику прилику преко Бена, који је опет био у опасној зони у петерцу, али је шутирао преко гола.

Воша је своје шансе чекала из контри и у једној таквој ситуацији Новевски се поново нашао у доброј позицији, али је са ивице шеснаестерца шутирао преко гола.

На истеку сата игре Славољуб Ђорђевић направио је две измене, ушли су Зукић и Максимовић уместо Топића и Мркаића. Воша је наставила да игра веома организовано и дисциплиновано у одбрани, док је Црвена звезда покушавала на све начине да пробије бедем пред Симићевим голом.

Тренер Црвене звезде кренуо је у тоталну офанзиву, увео је Фалка, Павкова и Ераковића, играли су домаћи око шеснаестерца Војводине, али су Стевановић и Ковачевић одлично командовали одбраном Војводине.

Павков је у 84. минуту  имао најбољу шансу у другом полувремену, Катаи је вратио повратну за Павкова, али је Никола Симић био на правом месту. Само минут касније, након Зукићевог корнера, Човић је имао одличну шансу, главом је шутирао за мало поред стативе.

У финишу су покушали још Драговић и Фалко на једној страни, Човић на другој, али до краја утакмице није било промене резултата, па је Војводина освојила први бод на старту сезоне 2021/22.