Omladinci Vojvodine pobedili su ekipu Grafičara rezultatom 1:0 (1:0), u 13. kolu Omladinske lige Srbije.

Pred oko 100 gledalaca u FC „Vujadin Boškov“, strelac jedinog gola bio je Abadžija u 23. minutu (p).

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Borak, Bukinac, Tokin (od 88. Pivaš), Majstorović, Drobnjak, Apostolovski (od 78. Kostadinović), Abadžija (od 94. Trninić), Janjić (od 86. Sukačev), Paunović, Hromiš (od 69. Kovačev), Jelenković.

Grafičar: Marinković, Tang, Radović, Stojanović (od 78. Popović), Motika (od 83. Dimić), Crnojević, Sandulović (od 87. Pavičić), Nikolić, Cvetković, Lolić, Gojkov (od 93. Bilaps).

Od početka utakmice, Vojvodina je istakla veće napadačke ambicije, dok se Grafičar uglavnom orijentisao na kontre, a priliku za jedan dobar kontranapad imao je u 17. minutu. Igrač ka kome je upućena lopta je izašao sam ispred Boraka, ali je dosuđen ofsajd, pošto je u momentu dodavanja bio najbliži golmanu Vojvodine. Međutim, smatrajući da se, u trenutku upućivanja lopte, on nalazio na svojoj polovini terena, trener Grafičara Vladimir Sandulović je burno reagovao, zbog čega mu je sudija Marko Delibašić iz Vrbasa pokazao crveni karton.

U 23. minutu, arbitar je dosudio penal za Vojvodinu i to nakon što je Abadžija oboren u šesnaestercu, a isti igrač je i sigurno izveo jedanaesterac, poslavši golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

U drugom poluvremenu, Grafičar je preuzeo inicijativu i uspeo da prenese težište igre na polovinu Vojvodine, a priliku za izjednačenje je propustio u 69. minutu, kada je, nakon lepog solo prodora, pas u šesnaesterac crveno-belih uputio Lolić, a Cvetković je došao do lopte pre istrčalog Boraka i šutirao, ali je lopta otišla pored stative Vošinog gola.

Na drugoj strani, u 76. minutu, dobru kontru izveli su Apostolovski i Abadžija, tako što je Apostolovski došao do lopte na sredini terena, krenuo ka golu i proigrao Abadžiju u šesnaestercu, on je izašao sam ispred Marinkovića i šutirao, golman Grafičara je odbranio, a potom se lopta od nekog od odbrambenih igrača gostiju odbila u korner.

Vojvodina je ostala sa igračem manje i to nakon što je drugi žuti karton dobio Veljko Jelenković. Prilikom udarca na gol Vojvodine, Jelenković je igrao rukom, a sudija je procenio da je u pitanju bila namera, zbog čega mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Do kraja meča se igralo vrlo žustro i oštro, Grafičar je silno želeo da izjednači, kao što je i Vojvodina želela da sačuva stečenu prednost. Crveno-beli su požrtvovanom igrom i uspeli da sačuvaju svoju mrežu, pa su ostvarili vrednu i zasluženu pobedu.