Фудбалери Војводине данас ће одиграти последњи пријатељски меч на припремама у Белеку. Биће то уједно и генерална проба за црвено-беле пред наставак сезоне, а ривал ће им бити екипа Акмата из Грозног, тренутно 10-пласирани тим у Премијер лиги Русије. Утакмица ће се играти на терену „Cornelia Diamond IC Saha“, са почетком у 15 часова по српском времену.

Фудбалски клуб Акмат је основан 1958. године под именом Терек и тај назив је носио све до 2017. године, када је променио име у част Акмата Кадирова, бившег лидера Чеченске Републике. У својој историји, клуб је освојио само један трофеј и то Куп Русије 2004. године. Екипа Акмата наступа у зелено-белој опреми и као домаћин игра на стадиону капацитета 30.200 места.

Тренер овог тима је 48-годишњи Рус Андреј Талалаев, који на располагању има састав чија се вредност процењује на око 30,68 милиона евра. Осим руских играча, екипу чине још и по један играч из Венецуеле, Хрватске, Бразила, Украјине, тзв. Косова, Албаније, Румуније, Сенегала и Словачке, као и некадашњи фудбалер Чукаричког Мирослав Богосавац. Од српских играча, за Акмат су раније наступали Огњен Короман и Марко Шћеповић, а најпознатији тренер којег је овај клуб икада имао је био Холанђанин Руд Гулит.

Што се тиче екипе Војводине, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић је најавио да ће на овом мечу пружити прилику једној постави да одигра свих 90 минута. Утакмица ће директно бити преношена на Новосадској телевизији, као и на „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept