Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati poslednji prijateljski meč na pripremama u Beleku. Biće to ujedno i generalna proba za crveno-bele pred nastavak sezone, a rival će im biti ekipa Akmata iz Groznog, trenutno 10-plasirani tim u Premijer ligi Rusije. Utakmica će se igrati na terenu „Cornelia Diamond IC Saha“, sa početkom u 15 časova po srpskom vremenu.

Fudbalski klub Akmat je osnovan 1958. godine pod imenom Terek i taj naziv je nosio sve do 2017. godine, kada je promenio ime u čast Akmata Kadirova, bivšeg lidera Čečenske Republike. U svojoj istoriji, klub je osvojio samo jedan trofej i to Kup Rusije 2004. godine. Ekipa Akmata nastupa u zeleno-beloj opremi i kao domaćin igra na stadionu kapaciteta 30.200 mesta.

Trener ovog tima je 48-godišnji Rus Andrej Talalaev, koji na raspolaganju ima sastav čija se vrednost procenjuje na oko 30,68 miliona evra. Osim ruskih igrača, ekipu čine još i po jedan igrač iz Venecuele, Hrvatske, Brazila, Ukrajine, tzv. Kosova, Albanije, Rumunije, Senegala i Slovačke, kao i nekadašnji fudbaler Čukaričkog Miroslav Bogosavac. Od srpskih igrača, za Akmat su ranije nastupali Ognjen Koroman i Marko Šćepović, a najpoznatiji trener kojeg je ovaj klub ikada imao je bio Holanđanin Rud Gulit.

Što se tiče ekipe Vojvodine, šef stručnog štaba Nenad Lalatović je najavio da će na ovom meču pružiti priliku jednoj postavi da odigra svih 90 minuta. Utakmica će direktno biti prenošena na Novosadskoj televiziji, kao i na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept