Фудбалери Војводине данас ће одиграти први пријатељски меч на припремама у Белеку. Од 14:30 часова по српском времену, ривал црвено-белих у спортском центру „Корнелија“ биће екипа Алтаја из Измира, тренутно четвртопласирани тим у другој лиги Турске.

Фудбалски клуб Алтај има неколико сличности са фудбалским клубом Војводина. Оба клуба су основана 1914. године, оба клуба имају по два освојена трофеја у националном Купу, а у сезони 1998/99, оба клуба су се састала са француском Бастијом у тадашњем Интер-тото купу, с тим да је Алтај тада елиминисан у четвртфиналу, а Војводина се са Бастијом састала у полуфиналу и касније прошла у финале са Вердером. Оснивање ФК Алтај (у почетку назив клуба је био Истиклал) за циљ је имало то да уједини турску омладину у Измиру, с обзиром на то да су тих година у граду већ постојали клубови неких других националних заједница.

Међутим, за разлику од Војводине, Алтај у домаћем првенству никада није успео да освоји титулу, а највећи успеси су му три трећа места. Екипа из Измира наступа у црно-белој опреми и тренутно игра на стадиону „Јени Борнова“ капацитета 12.500 места, с обзиром на то да је њихов стадион „Алсанжак“ тренутно у фази реконструкције.

Што се садашњег састава Алтаја тиче, екипа је састављена од претежно турских играча, али има и по једног играча из Сенегала, Босне и Херцеговине, Марока, Холандије и Португалије. Укупна вредност тима се процењује на око 6,35 милиона евра, а тренер екипе је 67-годишњи Турчин Јуцел Илдиз.

Што се Војводине тиче, шеф стручног штаба Ненад Лалатовић је најавио да ће на овом мечу пружити прилику двема поставама да одиграју по 45 минута, а навијаче „старе даме“ и све љубитеље фудбала у нашој земљи свакако може да радује вест да ће ову утакмицу моћи да гледају уживо. Директан пренос обезбеђен је на званичном „Youtube“ каналу ФК Војводина (линк постављен испод текста), као и на Новосадској телевизији.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept

Алтернативно, утакмицу можете гледати и на „Youtube“ каналу „DB Video“:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept