Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati prvi prijateljski meč na pripremama u Beleku. Od 14:30 časova po srpskom vremenu, rival crveno-belih u sportskom centru „Kornelija“ biće ekipa Altaja iz Izmira, trenutno četvrtoplasirani tim u drugoj ligi Turske.

Fudbalski klub Altaj ima nekoliko sličnosti sa fudbalskim klubom Vojvodina. Oba kluba su osnovana 1914. godine, oba kluba imaju po dva osvojena trofeja u nacionalnom Kupu, a u sezoni 1998/99, oba kluba su se sastala sa francuskom Bastijom u tadašnjem Inter-toto kupu, s tim da je Altaj tada eliminisan u četvrtfinalu, a Vojvodina se sa Bastijom sastala u polufinalu i kasnije prošla u finale sa Verderom. Osnivanje FK Altaj (u početku naziv kluba je bio Istiklal) za cilj je imalo to da ujedini tursku omladinu u Izmiru, s obzirom na to da su tih godina u gradu već postojali klubovi nekih drugih nacionalnih zajednica.

Međutim, za razliku od Vojvodine, Altaj u domaćem prvenstvu nikada nije uspeo da osvoji titulu, a najveći uspesi su mu tri treća mesta. Ekipa iz Izmira nastupa u crno-beloj opremi i trenutno igra na stadionu „Jeni Bornova“ kapaciteta 12.500 mesta, s obzirom na to da je njihov stadion „Alsanžak“ trenutno u fazi rekonstrukcije.

Što se sadašnjeg sastava Altaja tiče, ekipa je sastavljena od pretežno turskih igrača, ali ima i po jednog igrača iz Senegala, Bosne i Hercegovine, Maroka, Holandije i Portugalije. Ukupna vrednost tima se procenjuje na oko 6,35 miliona evra, a trener ekipe je 67-godišnji Turčin Jucel Ildiz.

Što se Vojvodine tiče, šef stručnog štaba Nenad Lalatović je najavio da će na ovom meču pružiti priliku dvema postavama da odigraju po 45 minuta, a navijače „stare dame“ i sve ljubitelje fudbala u našoj zemlji svakako može da raduje vest da će ovu utakmicu moći da gledaju uživo. Direktan prenos obezbeđen je na zvaničnom „Youtube“ kanalu FK Vojvodina (link postavljen ispod teksta), kao i na Novosadskoj televiziji.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept

Alternativno, utakmicu možete gledati i na „Youtube“ kanalu „DB Video“:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept