Фудбалери Војводине данас ће одиграти другу пријатељску утакмицу на припремама у Словенији. Од 18 часова, противник црвено-белих биће екипа Алуминија из Кидричева, на чијем стадиону ће се меч и играти.

Алуминиј је основан 1946. године и до сада у својој историји није имао неких већих успеха, тачније нема ниједан трофеј у својим витринама. Прошле сезоне, Алуминиј је освојио друго место у другој лиги Словеније, па ће се предстојеће сезоне такмичити у највишем рангу словеначког фудбала.

Тренер Алуминија је 54-годишњи Словенац Роберт Певник, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 1,91 милион евра. Осим домаћих играча, ову екипу чине и шесторица фудбалера из Хрватске, један из Пољске и један из Босне и Херцеговине. Стадион Алуминија има капацитет од 2.600 гледалаца, а играчи овог тима на њему наступају у црвено-белој, док у гостима играју у комплетно белој опреми.

Што се тиче екипе Војводине, шеф стручног штаба црвено-белих Радослав Батак је на прошлом мечу практично пружио прилику једној групи играча да одигра 90 минута, па је за очекивати да ће данас наступити фудбалери који нису имали прилику да играју против Оцелул Галација.

Меч ће уживо бити преношен на „Youtube“ каналу ФК Војводина, па ће сви који желе моћи да гледају утакмицу преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept