Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Sloveniji. Od 18 časova, protivnik crveno-belih biće ekipa Aluminija iz Kidričeva, na čijem stadionu će se meč i igrati.

Aluminij je osnovan 1946. godine i do sada u svojoj istoriji nije imao nekih većih uspeha, tačnije nema nijedan trofej u svojim vitrinama. Prošle sezone, Aluminij je osvojio drugo mesto u drugoj ligi Slovenije, pa će se predstojeće sezone takmičiti u najvišem rangu slovenačkog fudbala.

Trener Aluminija je 54-godišnji Slovenac Robert Pevnik, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 1,91 milion evra. Osim domaćih igrača, ovu ekipu čine i šestorica fudbalera iz Hrvatske, jedan iz Poljske i jedan iz Bosne i Hercegovine. Stadion Aluminija ima kapacitet od 2.600 gledalaca, a igrači ovog tima na njemu nastupaju u crveno-beloj, dok u gostima igraju u kompletno beloj opremi.

Što se tiče ekipe Vojvodine, šef stručnog štaba crveno-belih Radoslav Batak je na prošlom meču praktično pružio priliku jednoj grupi igrača da odigra 90 minuta, pa je za očekivati da će danas nastupiti fudbaleri koji nisu imali priliku da igraju protiv Ocelul Galacija.

Meč će uživo biti prenošen na „Youtube“ kanalu FK Vojvodina, pa će svi koji žele moći da gledaju utakmicu preko linka: