Фудбалери Војводине данас ће одиграти другу пријатељску утакмицу на припремама у Турској. Од 15 часова по српском времену, ривал „старе даме“ у фудбалском центру „Titanic Deluxe Golf“ биће екипа Сабаха из Масазира, тренутно другопласирани тим у Премијер лиги Азербејџана.

Сабах је основан тек 2017. године и у својој првој сезони је учествовао у другој лиги, у којој је освојио пето место. Међутим, с обзиром на то да су четири првопласирана тима те године одустала од такмичења у првој лиги, Сабах се пласирао у Премијер лигу, чији је члан и даље. Прошле и претпрошле сезоне је завршио као пети на табели, што им је уједно најбољи пласман до сада. Иако су боје Сабаховог грба плаво-беле, са зрацима Сунца изнад имена клуба, ова екипа код куће наступа у комплетно црној, а у гостима у комплетно белој опреми. Као домаћин, игра на стадиону „Банк република арена“ капацитета 13.000 места, а интересантно је то да се екипа Сабаха тренутно налази у истом хотелу као и екипа Војводине.

Тренер Сабаха је 39-годишњи Рус Мурад Мусаев, који на располагању има тим чија се вредност процењује на око 9,33 милиона евра, а у којем, осим домаћих играча, играју и по двојица фудбалера из Бразила, Шпаније и Украјине и по један из Сенегала, Босне и Херцеговине, Немачке, Грузије, Нигерије и Обале Слоноваче.

Што се тиче екипе Војводине, за очекивати је да ће шеф стручног штаба Милан Раставац поново указати прилику двема поставама да одиграју по 45 минута, а утакмица ће директно бити преношена на Новосадској телевизији, односно „Youtube“ каналу ФК Војводина преко линка:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept