Fudbaleri Vojvodine danas će odigrati drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Turskoj. Od 15 časova po srpskom vremenu, rival „stare dame“ u fudbalskom centru „Titanic Deluxe Golf“ biće ekipa Sabaha iz Masazira, trenutno drugoplasirani tim u Premijer ligi Azerbejdžana.

Sabah je osnovan tek 2017. godine i u svojoj prvoj sezoni je učestvovao u drugoj ligi, u kojoj je osvojio peto mesto. Međutim, s obzirom na to da su četiri prvoplasirana tima te godine odustala od takmičenja u prvoj ligi, Sabah se plasirao u Premijer ligu, čiji je član i dalje. Prošle i pretprošle sezone je završio kao peti na tabeli, što im je ujedno najbolji plasman do sada. Iako su boje Sabahovog grba plavo-bele, sa zracima Sunca iznad imena kluba, ova ekipa kod kuće nastupa u kompletno crnoj, a u gostima u kompletno beloj opremi. Kao domaćin, igra na stadionu „Bank republika arena“ kapaciteta 13.000 mesta, a interesantno je to da se ekipa Sabaha trenutno nalazi u istom hotelu kao i ekipa Vojvodine.

Trener Sabaha je 39-godišnji Rus Murad Musaev, koji na raspolaganju ima tim čija se vrednost procenjuje na oko 9,33 miliona evra, a u kojem, osim domaćih igrača, igraju i po dvojica fudbalera iz Brazila, Španije i Ukrajine i po jedan iz Senegala, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Gruzije, Nigerije i Obale Slonovače.

Što se tiče ekipe Vojvodine, za očekivati je da će šef stručnog štaba Milan Rastavac ponovo ukazati priliku dvema postavama da odigraju po 45 minuta, a utakmica će direktno biti prenošena na Novosadskoj televiziji, odnosno „Youtube“ kanalu FK Vojvodina preko linka: