Тренер Војводине Божидар Бандовић задовољан је након што је његова екипа победом над екипом Младости из Лучана обезбедила пласман у квалификације Лиге Европе.

Фудбалери „старе даме“ победили су екипу из Лучана резултатом 1:0 и тако сезону завршила на четвртој позицији, која доноси друго коло квалификација за Лигу Европе.

– Желим да честитам својим играчима на пласману у Европу, што је био и наш циљ. Захваљујем се и навијачима на подршци. Веома је важно што смо успели да остваримо све што смо желели у овом тренутку. Што се тиче утакмице, имали смо задатак да пробијемо ту ниску одбрану, у првом полувремену смо могли боље, иако смо дали гол из прекида. У другом полувремену смо били бољи, имали смо много шанси и мислим да смо морали да дамо још тај један гол. Гледајући читаву утакмицу, верујемо да смо заслужили да победимо. Такође, желео бих да истакнем да смо заслужили четврто место и излазак у Европу и игром и резултатима. Било је много тешких утакмица, у првенству и у Купу. Честитам свима, и онима који су играли мање, јер су показали да су део тима, показали смо да имамо одличну свлачионицу и то је фактор који је такође имато утицај на крајњи резултат. Нама сада преостаје да се одморимо и да се припремамо за наредну сезону и игру у Европи. Хвала још једном навијачима, Граду Новом Саду, управи и председнику. Имамо једну веома добру подлогу за наставак – рекао је Бандовић.

Он се присетио колико је у почетку било тешко, након што Војводина није славила у прве четири утакмице са њим на клупи.

– Прво верујем у свој рад и свој стручни штаб, у екипу. У почетку имали смо негативне резултате, али су ми момци из тренинга у тренинг давали још већи мотив и то ми је дало снаге и вере да ћемо успети. Говорио сам већ да је било само питање тренутка када ће све да се окрене у нашу корист. Као што сам рекао и пре, није битан само резултат, већ и начин на који смо дошли до свог циља – закључио је Божидар Бандовић.