Trener Vojvodine Božidar Bandović smatra da je njegova ekipa spremna za jednu od najvažnijih utakmica na gostovanju Radničkom 1923.

Fudbaleri „stare dame“ u četvrtak gostuju na stadionu „Čika Dača“ u direktnom okršaju u borbi za plasman u Evropu.

– Očekuje nas teška utakmica protiv veoma dobre ekipe. Već smo igrali dva puta u Kragujevcu i obe utakmice bile su i taktički i borbeno na visokom nivou. Radnički je ekipa koja ima kontinuitet, igrače koji umeju da igraju presing i koji umeju da koriste prostor u napadu, opasni su u igri jedan na jedan. Kompaktna su ekipa, očekujem mnogo duela, drugih lopti i zato moramo da budemo fokusirani. Ovo je veoma važna utakmica i za nas i za protivnika, jer ostalo je još dve utakmice i pobeda kako nama, tako i njima mnogo znači. Što se tiče igračkog kadra, nemamo povređenih igrača, svi su spremni – rekao je Bandović.

On veruje da se timovi dobro poznaju posle nedavnih susreta na istom stadionu, ali da igrači moraju da budu spremni na sve moguće situacije.

– Sigurno je da se dobro poznajemo nakon tih duela, da su oni analizirali nas, kao i mi njih. Igrali su veoma dobar visoki presing i protiv Crvene zvezde i TSC-a i mi se spremamo i na to i na nisku odbranu. Da li će igrati sa jednim ili sa dva špica, igrači će biti spremni da pročitaju te neke situacije, što ume da bude najvažnije, da igrači prepoznaju neke stvari i odreaguju najbrže i najbolje moguće. Radnički je odlična i borbena ekipa, koja će igrati na pobedu, kao i mi, i moramo biti spremni i mi i oni na sve što može da utiče na rezultat – istakao je Bandović.

Trener Vojvodine uveren je da njegova ekipa zaslužuje da na kraju bude na mestu koje vodi u Evropu.

– Ja verujem u ove momke i sve što smo radili do sada i mogu da budem pozitivan. Želimo da završimo kako treba, jer je to najvažnije, imamo još korak, dva do kraja. Mi smo veliki klub, imaćemo i navijače uz nas, što nam takođe znači i pobeda u ovakvoj utakmici na gostovanju može da bude ogromna. Pritisak moramo da podnesemo, jer smo u tako velikom klubu, a ovi momci su već pokazali karakter, jer su dobijali i vraćali se u velikim utakmicama i nemam dilemu da zaslužuju da se plasiraju u Evropu – zaključio je Bandović.

Utakmica Radnički 1923 – Vojvodina na programu je u četvrtak u 16:55.