Фудбалери Војводине у 27. колу Моцарт Бет Супер лиге Србије гостују екипи Јавора у Ивањици, а тренер Радослав Батак жели да настави низ позитивних резултата.

Од његовог доласка, Воша је победила Раднички у Нишу и Чукарички на „Карађорђу“ и између ремизирала са Вождовцем.

– Пред нама је јако битна утакмица и ја сам је окарактерисао одмах након победе над Чукаричким, као утакмицом сезоне. Та три бода могу да нас определе, да ли се боримо за сам врх, трећу или четврту позицију или за пету која води у Европу. Јавор је једна дисциплинована екипа, добро организована на свом терену, а добро се сећам и првог сусрета јесенас на „Карађорђу“ када Војводина није нимало лако дошла до победе. Свесни свега тога, већ данас путујемо у Ивањицу и надамо се да ћемо се вратити са три бода, што неће бити нимало лако. Осетимо спортски притисак, али је он амбициозан и победнички и он траје до почетка утакмице, а након тога он мора да буде развој позитивних догађаја и дисциплине. Битно је да идемо узлазном путањом и тада ћемо све те притиске лакше подносити. Сви ми који смо у Војводини, и тренери и играчи, свесни смо тежине и притиска који доноси овако велики клуб – рекао је Батак.

Тренер Војводине је открио да Урош Витас и Стефан Ђорђевић неће бити спремни за овај меч.

– За сада се само Чумић опоравио и на њега ћемо моћи да рачунамо. И даље не можемо да рачунамо на Ђорђевића и Витаса и сви остали су спремни – истакао је Батак.

Он се осврнуо и на чињеницу да ће Војводина играти на тешком терену, традиционално неугодном за све ривале.

– То су услови на које морамо да се прилагодимо. Играмо ову нашу лигу и то морамо да прихватимо, није ни први ни последњи пут да Војводина гостује у Ивањици и морамо да прихватимо све околности. У Ивањици влада права фудбалска атмосфера, то је тешко гостовање, али уз све те околности треба да ставимо наш крајњи циљ, а то је позитиван резултат – нагласио је Батак.

Утакмица Јавор – Војводина на програму је у суботу у 16 часова уз директан пренос на каналу Арена спорт 10.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept