Fudbaleri Vojvodine u 27. kolu Mocart Bet Super lige Srbije gostuju ekipi Javora u Ivanjici, a trener Radoslav Batak želi da nastavi niz pozitivnih rezultata.

Od njegovog dolaska, Voša je pobedila Radnički u Nišu i Čukarički na „Karađorđu“ i između remizirala sa Voždovcem.

– Pred nama je jako bitna utakmica i ja sam je okarakterisao odmah nakon pobede nad Čukaričkim, kao utakmicom sezone. Ta tri boda mogu da nas opredele, da li se borimo za sam vrh, treću ili četvrtu poziciju ili za petu koja vodi u Evropu. Javor je jedna disciplinovana ekipa, dobro organizovana na svom terenu, a dobro se sećam i prvog susreta jesenas na „Karađorđu“ kada Vojvodina nije nimalo lako došla do pobede. Svesni svega toga, već danas putujemo u Ivanjicu i nadamo se da ćemo se vratiti sa tri boda, što neće biti nimalo lako. Osetimo sportski pritisak, ali je on ambiciozan i pobednički i on traje do početka utakmice, a nakon toga on mora da bude razvoj pozitivnih događaja i discipline. Bitno je da idemo uzlaznom putanjom i tada ćemo sve te pritiske lakše podnositi. Svi mi koji smo u Vojvodini, i treneri i igrači, svesni smo težine i pritiska koji donosi ovako veliki klub – rekao je Batak.

Trener Vojvodine je otkrio da Uroš Vitas i Stefan Đorđević neće biti spremni za ovaj meč.

– Za sada se samo Čumić oporavio i na njega ćemo moći da računamo. I dalje ne možemo da računamo na Đorđevića i Vitasa i svi ostali su spremni – istakao je Batak.

On se osvrnuo i na činjenicu da će Vojvodina igrati na teškom terenu, tradicionalno neugodnom za sve rivale.

– To su uslovi na koje moramo da se prilagodimo. Igramo ovu našu ligu i to moramo da prihvatimo, nije ni prvi ni poslednji put da Vojvodina gostuje u Ivanjici i moramo da prihvatimo sve okolnosti. U Ivanjici vlada prava fudbalska atmosfera, to je teško gostovanje, ali uz sve te okolnosti treba da stavimo naš krajnji cilj, a to je pozitivan rezultat – naglasio je Batak.

Utakmica Javor – Vojvodina na programu je u subotu u 16 časova uz direktan prenos na kanalu Arena sport 10.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept