Trener Vojvodine Radoslav Batak istakao je da će njegova biti motivisana u derbiju u Bačkoj Topoli.

Vojvodina u nedelju od 17 časova gostuje ekipi TSC-a u poslednjem kolu Mocart Bet Super lige Srbije, a trener Voše očekuje još jednu dobru partiju svoje ekipe.

– Kao i pred poslednju utakmicu na našem stadionu kada sam rekao da nas čeka derbi i da ćemo dati sve od sebe, to smo i pokazali jednom atraktivnom igrom uz dva postignuta gola. Sa istom takvom željom i motivom idemo u goste u Bačku Topoli da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv jakog rivala u pravom vojvođanskom derbiju. Nadam se lepoj igri i pozitivnom rezultatu – rekao je Batak.

On se podsetio kako je TSC prošle sezone u poslednjem kolu ostao bez plasmana u Evropu, ali je verovao svom treneru i sada je u borbi za Ligu šampiona.

– TSC je organizovan klub i prošle sezone su u poslednjem kolu ostali bez Evrope, i gde smo mi, moja ekipa i ja kao trener Radničkog izvukli benefit. TSC je odlučio da ostavi trenera i nastavi svoj put i ove sezone se bore za poziciju broj dva i plasman u Ligu šampiona. Kako će oni ući u meč, to je njihova stvar. Mi želimo da se pokažemo u što boljem svetlu – istakao je Batak.

Trener Voše nije želeo da otkriva plan u predstojećem letnjem prelaznom roku.

– Ja sam i kao igrač i kao trener išao korak po korak, i do sada sam isto tako malo pažnje posvećivao toj bliskoj budućnosti. I sada, do samog kraja, želim da se fokusiramo na ovaj meč,  a onda ćemo u narednom periodu analizirati i videti na koga sve možemo da računamo. Svi igrači su dobili šansu i kada podvučemo crtu, mislim da će nijanse odlučivati, jer nije danas lako ni naći pravo pojačanje. Ako na nekog ne budemo računali, moramo biti oprezni da zamena koja dođe bude dovoljno kvalitetna. Naredni dani će nam dati odgovore na ta pitanja. Pripreme će trajati pet i po nedelja, a počinjemo ih sredinom juna – naglasio je Batak.

Šef struke „stare dame“ najavio je i određene promene u timu, uz napomenu da svaki igrač zna šta znači nositi dres Vojvodine.

– Od našeg prvog dana, svi igrači su znali da imamo taj imperativ, jer igramo za Vojvodinu. Mi smo neki naš cilj ostvarili. Ali mislim da ćemo i ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno, jer nam je to neophodno ako želimo kontinuitet. Ja želim da moji igrači osete uvek taj pozitivni pritisak, jer je to fudbal i tako jedino možemo da napredujemo i da predstavljamo Vojvodinu na pravi način. Isti igrači koji su bili u protokolu na poslednjoj utakmici, tu su i sada. Priključićemo i naše omladince i Bukinca i Kovačeva, jer je Milosavljev povređen, a Busnić ima žute kartone. Bjeković nedelju dana trenira bez bolova i on će takođe biti u protokolu – zaključio je Radoslav Batak.