Десни бек Војводине Марко Бјековић очекује још једну успешну сезону „старе даме“.

Бјековић је признао да осећа умор после напорних припрема, али да је то одличан знак пред старт сезоне, која почиње 17. јула.

– Тренирали смо по два пута дневно, готово сваки дан и одмах нам је било јасно да ће ове припреме бити тешке. Имали смо успут и четири јаке провере против одличних екипа и мислим да смо остварили одличан учинак од две победе, ремијем и једним поразом. Сада су ноге још увек тешке, то су последице напорног рада, али таман ћемо бити прави када буде најпотребније и када сезона почне – изјавио је Марко Бјековић.

Њега у новој сезони очекује нова жестока конкуренција, пошто је у Војводину стигао Лука Цуцин.

– Свакоме је потребна здрава конкуренција, јер то  све нас чини бољим и тера нас да напредујемо и да радимо још више. Цуцин је одличан момак и играч, упознали смо се, лепо се слажемо и сигуран сам да ћемо обојица давати све од себе за тим – истиче Бјековић.

Поред новајлија, рад са новим тренером Славољубом Ђорђевићем такође је донео неки нови систем.

– Од првог дана смо могли да видимо да неће бити ништа лако и да ћемо напорно радити и то ми у потпуности одговара. Верујем да ћемо и са новим  тренером остварити добре резултате и да ћемо бити успешни, а то значи да опет изборимо пласман у Европу и да ове јесени заиграмо у групној фази Лиге конференције – рекао је Бјековић.

Вошу чека тежак распоред на старту сезоне, пошто  већ у првом колу „стара дама“ гостује  Црвеној звезди, а одмах потом и литванском Паневежису на старту квалификација за Лигу конференције.

– Знамо шта нас чека одмах на старту сезоне, али наш став је увек јасан – у свакој утакмици идемо на победу – нагласиo је Марко Бјековић.

Он је имао мало времена за одмор, јер је током јуна и наступао за младу репрезентацију Србије, што га је посебно мотивисало.

– Сваком играчу је сан да заигра за репрезентацију своје земље. То је сада само мотив више да наставим да тренирам и да радим и да будем још бољи – закључио је Марко Бјековић.