Досадашњи нападач Пакхтакора из Узбекистана Бојан Матић вратио се у ФК Војводина.

Матић је рођен 22. децембра 1991. године у Новом Бечеју, а ово је други пут да облачи дрес Војводине, пошто је за „стару даму“ наступао од фебруара 2019. до јануара 2020. године и у том периоду је одиграо 33 утакмице уз 13 голова и три асистенције.

Матић је потписао уговор на две године и изразио је задовољство због повратка у редове Војводине.

– Срећан сам што сам се вратио у Војводину, гајимо исте, највеће амбиције, да уђемо у Европу и да освојимо Куп Србије, и зато сам се и вратио. Нови Сад је мој град и драго ми је што сам поново овде. Радује ме сарадња са тренером Ђорђевићем, екипу познајем, има ту играча са којима сам играо и у првом мандату и надам се да ћемо бити још офанзивнији и ефикаснији – каже Матић.

Матић има велико искуство на домаћој и међународној сцени, играо је за Земун, Лозницу, Мачву, потом је отишао у Кореју у Сеул, одакле је и дошао први пут у Војводину. Након Воше је играо за Партизан, Атромитос и Пакхатор.

– Променио сам три екипе за две године, стекао сам лепа искуства, освајао сам титуле. Имао сам прилику да видим неки другачији фудбал у Грчкој и Узбекистану, научио сам неке ствари и потрудићу се да то неко искуство пренесем на млађе саиграче у Војводини – рекао је Матић.

Он је похвалио млади тим Војводине и истакао да ће му претходна сарадња са неким играчима помоћи да се брже уклопи.

– Увек пратим нашу лигу, Вошина екипа има велики потенцијал, и у нападу смо брзи, хитри и зато мислим да можемо да осваримо позитивне резултате. Одлично се познајем са Човићем и Вукадиновићем, ту је сада и Симић, уз помоћ осталих младих и талентованих играча, верујем да можемо да направимо велике ствари – закључио је Матић.