Dosadašnji napadač Pakhtakora iz Uzbekistana Bojan Matić vratio se u FK Vojvodina.

Matić je rođen 22. decembra 1991. godine u Novom Bečeju, a ovo je drugi put da oblači dres Vojvodine, pošto je za „staru damu“ nastupao od februara 2019. do januara 2020. godine i u tom periodu je odigrao 33 utakmice uz 13 golova i tri asistencije.

Matić je potpisao ugovor na dve godine i izrazio je zadovoljstvo zbog povratka u redove Vojvodine.

– Srećan sam što sam se vratio u Vojvodinu, gajimo iste, najveće ambicije, da uđemo u Evropu i da osvojimo Kup Srbije, i zato sam se i vratio. Novi Sad je moj grad i drago mi je što sam ponovo ovde. Raduje me saradnja sa trenerom Đorđevićem, ekipu poznajem, ima tu igrača sa kojima sam igrao i u prvom mandatu i nadam se da ćemo biti još ofanzivniji i efikasniji – kaže Matić.

Matić ima veliko iskustvo na domaćoj i međunarodnoj sceni, igrao je za Zemun, Loznicu, Mačvu, potom je otišao u Koreju u Seul, odakle je i došao prvi put u Vojvodinu. Nakon Voše je igrao za Partizan, Atromitos i Pakhator.

– Promenio sam tri ekipe za dve godine, stekao sam lepa iskustva, osvajao sam titule. Imao sam priliku da vidim neki drugačiji fudbal u Grčkoj i Uzbekistanu, naučio sam neke stvari i potrudiću se da to neko iskustvo prenesem na mlađe saigrače u Vojvodini – rekao je Matić.

On je pohvalio mladi tim Vojvodine i istakao da će mu prethodna saradnja sa nekim igračima pomoći da se brže uklopi.

– Uvek pratim našu ligu, Vošina ekipa ima veliki potencijal, i u napadu smo brzi, hitri i zato mislim da možemo da osvarimo pozitivne rezultate. Odlično se poznajem sa Čovićem i Vukadinovićem, tu je sada i Simić, uz pomoć ostalih mladih i talentovanih igrača, verujem da možemo da napravimo velike stvari – zaključio je Matić.