Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u polufinale Kupa Srbije pošto su danas posle penala pobedila Čukarički ukupnim rezultatom 5:4 (1:1)!

U regularnom delu susreta, jedini gol za Vošu postigao je Vukan Savićević, a u penal seriji pogodili su Zukić, Petrović, Lazarević i Savićević, dok je Lazar Carević odbranio dva penala.

Ono što je posebno važno danas, Voši je ovo bila deseta penal serija od poslednjih 11, od 2008. godine u kojoj je u Kupu Srbije izašla kao pobednik.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Čukarički: Samurović, Adžić (od 61. Ergelaš), Docić (od 61. Kovač), Ivanović, Jovanović, Miladinović, Nikčević, Pavkov (od 61. Melo), Sisoko, Stevanović, Tošić.

Vojvodina: Carević, Lazarević, Korać, Crnomarković, Mateus Indio, Petrović, Zukić, Kembel (od 78. Ivanović), Savićević, Seri, Vukanović.

Čukarički je prvu i najbolju šansu u prvom poluvremenu imao u 16. minutu kada je Ivanović proigrao Miladinovića, čiji je udarac sa nekoliko metara odlično zaustavio Carević.

Voša je prvi put ozbiljnije priprezila u 22. minutu kada je izgradila lepu akciju po levom boku, Vukanović je poslao povratnu za Zukića, čiji je udarac sa 15 metara izblokirala odbrana Čukaričkog.

Nakon toga, Kembel je imao jedan pokušaj sa distance, sa nekih 20 metara šutirao je preko prečke. Do odlaska na odmor, Čukarički je još jednom pripretio kada je Miladinović proigrao Luku Adžića, ali je Carević ponovo odlično reagovao.

Voša je povela posle pet minuta igre u nastavku, Savićević je izveo sjajan solo prodor, oslobodio se dvojice čuvara, a onda je sa ivice šesnaesterca lukavim i preciznim udarcem pogodio prvi ugao za 0:1.

Tri minuta kasnije, Savićević je ponesen tim golom ponovo oprobao sa distance, ovaj put je šutirao direktno u golmana Samurovića. Čukarički je takođe brzo uzvratio, preko Luke Adžića, ali je i Carević ponovo bio na pravom mestu.

U 57. minutu Mateus Indio je mogao da postigne gol sezoni, Vošin vezista je izveo solo prodor od preko 50 metara, i on je nanizao nekoliko čuvara i ušao u šesnaesterac, gađao je kontra ugao, ali je Samurović dobro intervenisao. I dva minuta kasnije Voša je imala veliku priliku kada je Vukanović već u prijemu lopte sačuvao čuvara, opet je odlično odbranio Samurović.

Isti akteri bili su u centru pažnje i u 63. minutu kada je Seri centrirao sa levog boka, Vukanović je gađao glavom, pravo u dobro postavljenog Samurovića.

Nakon niza šansi i promašaja Vojvodine, usledila je kazna u 67. minutu, Kovač je sa polovine terena poslao dubinski pas, Ivanović je pobegao Crnomarkoviću i iz prve poslao loptu pored Carevića za 1:1.

Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo promene rezultata, pa su penali odlučivali pobednika.

Penal serija:

  1. Carević čita Milojevića, Zukić snažno u gornji levi ugao – 0:1.
  2. Ivanović pogađa od leve stative, Petrović precizno uz desnu stativu – 1:2
  3. Melo sigurno po zemlji, Lazarević uz samu stativu – 2:3
  4. Ergelaš precizno skoro po sredini, Savićević poluvisoko i precizno – 3:4
  5. Carević čita Jovavovića, Voša je u polufinalu – 3:4