Нови чланови ФК Војводина од данас су званично постали – Ђорђе Црномарковић и Синиша Тањга, док је нови уговор потписао Михаило Ивановић.

Црномарковић (29) игра на позицији штопера, а у досадашњем делу каријере играо је за Београд, Шумадију, Доњи Срем, Јавор, Чукарички, Раднички из Ниша, Лег Познањ, Заглебје и два пута за Олимпију из Љубљане из које је управо и стигао у Вошу.

Он је потписао уговор на три године и изразио је задовољство због доласка на „Карађорђе“.

– Лепо је доћи у велики клуб као што је Војводина, један од највећих у нашој земљи. Већ сам имао прилику да тренирам са момцима, али сам од данас званично потписао. Очекујем да будемо у самом врху Супер лиге и очекујем играмо препознатљив фудбал – рекао је Црномарковић.

Овај 29-годишњи штопер са нишким Радничким је био вицешампион у сезони 2018/19, а верује да тај успех може да понови и са Војводином.

– Ми смо Војводина и знамо шта представља овај клуб и шта значи њен дрес. Имамо највеће могуће амбиције ове сезоне и што да не, верујемо да ћемо бити у самом врху – истиче Црномарковић.

Са много успеха Црномарковић је носио и дрес Олимпије са којом је у протеклој сезони освојио дуплу круну.

– Носим прелепа искуства, прва сезона била је турбулентна, због промене председника, али доласком Алберта Ријере на клупу успели смо да освојимо дуплу круну – додао је Црномарковић.

Двогодишњи уговор са Војводином потписао је Синиша Тањга, 19-годишњи штопер који је поникао у редовима „старе даме“. Он је син прослаљеног бившег члана друге шампионске генерације Војводине Мирослава Тањге. Осим у омладинској школи „Илија Пантелић“, као тинејџер био је и члан Болоње, а потом је прошлог лета отишао у немачки Мајнц.

– Поносан сам што сам се вратио кући. Очекивања су као и увек велика, а циљ је да се боримо за трофеје и да уђемо у групну фазу Лиге конференције – рекао је Тањга.

Он је у Немачкој освојио титулу са омладинским тимом Мајнца, што је за њега лепо искуство.

– Иза мене је велико искуство, било је доста успона и падова, али на крају смо успели да остваримо тај велики успех и да постанемо шампиони – рекао је Тањга.

Као син легенде Војводине Мирослава Тањге, члана друге шампионске генерације Војводине, и он се нада да би могао да понови очев успех.

– Што да не, све је могуће – каже Тањга.

Трећи играч који је потписао уговор је повратник Михаило Ивановић. Он је дете Воше, а прошлу сезону провео је на позајмици у У-19 тиму Сампдорије. Он је рођени Новосађанин, има 19 година и игра на позицији нападача, а потписао је уговор на три године.

– Даћу све од себе да испуним сва очекивања, која знам да ће бити велика. Поносан сам што сам потписао уговор, јер је Војводина клуб мојих снова. У Италији ми је било супер, не бих имао ништа против да тамо поново заиграм једног дана, али сада најпре желим да остварим велике успехе са Војводином, за почетак, да у предстојећој сезони будемо међу прве три екипе на табели – закључио је Ивановић.