Фудбалери Војводине пласирали су се у осмину финала Купа Србије пошто су након бољег извођења пенала победили Графичар резултатом 4:1 (1:1).

Гол за Војводину у регуларном делу меча дао је Чумић у 86. минуту, а у пенал серији погађали су – Урош Николић, Зукић и Немања Николић, али је апсолутни херој био голман Никола Симић који је одбранио сва три пенала, па се последње две серије нису ни извеле.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Графичар: Манојловић, Кнежевић, Васиљевић, Ћурић (од 77. Бубањ), Н. Митуљикић (од 83. Бајић), Ј. Митуљикић (од 83. Петровић), Николашевић (од 70. Мекензи), Лазић, Фал, Јовановић, Ибањез (од 69. Радојевић).

Војводина: Н. Симић – Лазаревић, Траоре, Јеличић (од 36. Буснић), Антонијевић – Топић (од 74. Зукић), Милосављевић (од 75. Барај) – У. Николић, В. Симић (од 51. Чумић) – Малбашић – Кабић (од 51. Н. Николић).

Прву велику шансу имали су фудбалери Графичара у трећем минуту, најпре је Николашевић шутирао са ивице шеснаестерца, Никола Симић је одлично интервенисао, на одбијену је налетео Митуљикић, али је и Траоре одлично уклизао и спасио чист гол.

Војводина је први пут припретила у 17. минуту, Симић је проиграо Малбашића на десном боку, његов шут је изблокиран. На сличан начин Воша је напала и у 25. минуту, најпре је изблокиран Симић, потом се  лопта одбила до Уроша Николића, чији је ударац изблокирао Ибањез. Два минута касније Воша Николић је центрирао за Кабића, који је главом гађао преко гола.

Тренер гостујуће екипе Милан Раставац био је принуђен да у 36. минуту направи прву измену, због повреде је изашао Јеличић, ушао је Буснић, а у срце одбране прекомандован је Топић.

До краја првог полувремена није било већих прилика, а онда је Графичар повео на старту другог дела игре. У 48. минуту Кнежевић је правовремено проиграо Јована Митуљикића који је побегао одбрани Војводине и погодио први угао за 1:0.

Милан Раставац је одмах реаговао увођењем Немање Николића и Чумића уместо Симића и Кабића, што је значило Вошину офанзиву.

Графичар се повукао после гола и чекао шансу из контри, а из једне такве ситуације у 59. имнуту умало је дошао до другог гола. После повратне са десног бока, Николашевић је шутирао из непосредне близине, али је у последњем тренутку Буснић спречио велику шансу.

Воша је наставила да притиска ривала, у 61. минуту Николић је одложио лопту до Милосављевића који се нашао у одличној позицији, али је и његов ударац изблокиран.

У 80. минуту Воша је имала шансу утакмице, Барај, који је непосредно пре тога заменио Милосављевића, проиграо је Чумића на петерцу, али је он шутирао директно у голмана Манојловића.

Што није успео у 80. минуту, јесте само шест минута касније, када је Чумић изједначио на 1:1. Урош Николић је послао дугу лопту на леви бок, Чумић је побегао свом чувару и потом погодио даљи угао за 1:1.

Након тога, Немања Николић је са дистанце шутирао преко гола, на другој страни припретио је Мекензи са 20 метара, али промене резултата није било. У надокнади времена добре прилике имали су поново Чумић, па Николић, међутим, победника после регуларних 90 минута није било па су одлучивали пенали.

Пенал серија:

  1. Симић чита шут Радојевића, Урош Николић погађа доњи леви угао – 0:1
  2. Бубањ по средини, Симић брани, Зукић снажно под пречку, у рашље – 0:2
  3. Чудесни Симић чита и Бајића, Немања Николић гађа доњи леви угао – 0:3