Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su nakon boljeg izvođenja penala pobedili Grafičar rezultatom 4:1 (1:1).

Gol za Vojvodinu u regularnom delu meča dao je Čumić u 86. minutu, a u penal seriji pogađali su – Uroš Nikolić, Zukić i Nemanja Nikolić, ali je apsolutni heroj bio golman Nikola Simić koji je odbranio sva tri penala, pa se poslednje dve serije nisu ni izvele.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Grafičar: Manojlović, Knežević, Vasiljević, Ćurić (od 77. Bubanj), N. Mituljikić (od 83. Bajić), J. Mituljikić (od 83. Petrović), Nikolašević (od 70. Mekenzi), Lazić, Fal, Jovanović, Ibanjez (od 69. Radojević).

Vojvodina: N. Simić – Lazarević, Traore, Jeličić (od 36. Busnić), Antonijević – Topić (od 74. Zukić), Milosavljević (od 75. Baraj) – U. Nikolić, V. Simić (od 51. Čumić) – Malbašić – Kabić (od 51. N. Nikolić).

Prvu veliku šansu imali su fudbaleri Grafičara u trećem minutu, najpre je Nikolašević šutirao sa ivice šesnaesterca, Nikola Simić je odlično intervenisao, na odbijenu je naleteo Mituljikić, ali je i Traore odlično uklizao i spasio čist gol.

Vojvodina je prvi put pripretila u 17. minutu, Simić je proigrao Malbašića na desnom boku, njegov šut je izblokiran. Na sličan način Voša je napala i u 25. minutu, najpre je izblokiran Simić, potom se  lopta odbila do Uroša Nikolića, čiji je udarac izblokirao Ibanjez. Dva minuta kasnije Voša Nikolić je centrirao za Kabića, koji je glavom gađao preko gola.

Trener gostujuće ekipe Milan Rastavac bio je prinuđen da u 36. minutu napravi prvu izmenu, zbog povrede je izašao Jeličić, ušao je Busnić, a u srce odbrane prekomandovan je Topić.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika, a onda je Grafičar poveo na startu drugog dela igre. U 48. minutu Knežević je pravovremeno proigrao Jovana Mituljikića koji je pobegao odbrani Vojvodine i pogodio prvi ugao za 1:0.

Milan Rastavac je odmah reagovao uvođenjem Nemanje Nikolića i Čumića umesto Simića i Kabića, što je značilo Vošinu ofanzivu.

Grafičar se povukao posle gola i čekao šansu iz kontri, a iz jedne takve situacije u 59. imnutu umalo je došao do drugog gola. Posle povratne sa desnog boka, Nikolašević je šutirao iz neposredne blizine, ali je u poslednjem trenutku Busnić sprečio veliku šansu.

Voša je nastavila da pritiska rivala, u 61. minutu Nikolić je odložio loptu do Milosavljevića koji se našao u odličnoj poziciji, ali je i njegov udarac izblokiran.

U 80. minutu Voša je imala šansu utakmice, Baraj, koji je neposredno pre toga zamenio Milosavljevića, proigrao je Čumića na petercu, ali je on šutirao direktno u golmana Manojlovića.

Što nije uspeo u 80. minutu, jeste samo šest minuta kasnije, kada je Čumić izjednačio na 1:1. Uroš Nikolić je poslao dugu loptu na levi bok, Čumić je pobegao svom čuvaru i potom pogodio dalji ugao za 1:1.

Nakon toga, Nemanja Nikolić je sa distance šutirao preko gola, na drugoj strani pripretio je Mekenzi sa 20 metara, ali promene rezultata nije bilo. U nadoknadi vremena dobre prilike imali su ponovo Čumić, pa Nikolić, međutim, pobednika posle regularnih 90 minuta nije bilo pa su odlučivali penali.

Penal serija:

  1. Simić čita šut Radojevića, Uroš Nikolić pogađa donji levi ugao – 0:1
  2. Bubanj po sredini, Simić brani, Zukić snažno pod prečku, u rašlje – 0:2
  3. Čudesni Simić čita i Bajića, Nemanja Nikolić gađa donji levi ugao – 0:3