У среду, 28. јула, фудбалски клуб Војводина ће у сарадњи са Црвеним крстом Србије и Црвеним крстом Војводине на платоу Вујадина Бошкова (између Спенса и северне трибине „Карађорђа) организовати акцију добровољног давања крви, а сви који се тог дана у периоду од 13 до 18 часова одлуче за ово хумано дело добиће по две улазнице за запад за реванш меч другог кола квалификација за Лигу конференције између „старе даме“ и Паневежиса.

Имајући у виду да је ово летњи период, током којег је број добровољног давања крви значајно мањи него обично, из Црвеног крста у ово доба године покушавају додатно да анимирају људе да учине ово хумано дело, а то је нешто у шта се са великим задовољством укључио и фудбалски клуб Војводина.

У склопу ове акције, на источној трибини „Карађорђа“ је недавно извршено премештање столица тако да, осим знака Црвеног крста, на источној трибини стадиона сада пишу називи крвних група, односно „А Б 0“. У среду ће на платоу Вујадина Бошкова бити постављен трансфузиомобил, а за родитеље који буду са децом у тренутку када буду желели да дају крв, на истом месту налазиће се мали голови и лопте, како би њихови малишани могли да проведу време у игри док њихови родитељи учине хумано дело. Наравно, за дељење улазница даваоцима крви биће задужене љубазне Вошине промотерке.

Давалац крви може да буде свако пунолетно лице између 18 и 65 година старости које нема здравствених тегоба, а осим тога што ће помоћи некоме да сачува свој живот и уједно добити две улазнице за утакмицу између Војводине и Паневежиса, сваки давалац крви ће овим чином уједно добити потпуну анализу своје крвне слике и „мотивисати“ свој организам да побољша своје здравствено стање, посебно у спречавању кардиоваскуларних болести и хипертензије.

Фудбалски клуб Војводина позива све своје навијаче и суграђане да у среду између 13 и 18 часова прошетају платоом Вујадина Бошкова, дају крв и помогну некоме да сачува свој живот, а сутрадан заједно буду уз Вошу на важној европској утакмици на „Карађорђу“.