U sredu, 28. jula, fudbalski klub Vojvodina će u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Crvenim krstom Vojvodine na platou Vujadina Boškova (između Spensa i severne tribine „Karađorđa) organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi, a svi koji se tog dana u periodu od 13 do 18 časova odluče za ovo humano delo dobiće po dve ulaznice za zapad za revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije između „stare dame“ i Panevežisa.

Imajući u vidu da je ovo letnji period, tokom kojeg je broj dobrovoljnog davanja krvi značajno manji nego obično, iz Crvenog krsta u ovo doba godine pokušavaju dodatno da animiraju ljude da učine ovo humano delo, a to je nešto u šta se sa velikim zadovoljstvom uključio i fudbalski klub Vojvodina.

U sklopu ove akcije, na istočnoj tribini „Karađorđa“ je nedavno izvršeno premeštanje stolica tako da, osim znaka Crvenog krsta, na istočnoj tribini stadiona sada pišu nazivi krvnih grupa, odnosno „A B 0“. U sredu će na platou Vujadina Boškova biti postavljen transfuziomobil, a za roditelje koji budu sa decom u trenutku kada budu želeli da daju krv, na istom mestu nalaziće se mali golovi i lopte, kako bi njihovi mališani mogli da provedu vreme u igri dok njihovi roditelji učine humano delo. Naravno, za deljenje ulaznica davaocima krvi biće zadužene ljubazne Vošine promoterke.

Davalac krvi može da bude svako punoletno lice između 18 i 65 godina starosti koje nema zdravstvenih tegoba, a osim toga što će pomoći nekome da sačuva svoj život i ujedno dobiti dve ulaznice za utakmicu između Vojvodine i Panevežisa, svaki davalac krvi će ovim činom ujedno dobiti potpunu analizu svoje krvne slike i „motivisati“ svoj organizam da poboljša svoje zdravstveno stanje, posebno u sprečavanju kardiovaskularnih bolesti i hipertenzije.

Fudbalski klub Vojvodina poziva sve svoje navijače i sugrađane da u sredu između 13 i 18 časova prošetaju platoom Vujadina Boškova, daju krv i pomognu nekome da sačuva svoj život, a sutradan zajedno budu uz Vošu na važnoj evropskoj utakmici na „Karađorđu“.