У „Мастер“ хали и на Мањежу Новосадског сајма, данас се одржава традиционални Сајам спорта, који се од 2017. године одржава под покровитељством Града Новог Сада. Ове године, Сајам ће трајати један дан, а суорганизатори су Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез и Савез за школски спорт Града Новог Сада. Улаз на Сајам је бесплатан и биће отворен до 18 часова. Свечано су га отворили министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, а посетили су га и председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић и директор омладинске школе „Илија Пантелић“ Душко Грујић.

– Раде емоције када се прође кроз штандове, јер сретнете легенде спорта из разних дисциплина, олимпијске и параолимпијске шампионе, али и децу која се баве спортом. Битно је да они буду на спортским теренима, да се друже, јер бављење спортским активностима је важно за ментално здравље и социјализацију. Пре годину и по дана овде је била привремена болница, а данас се одржава оваква манифестација. Не кажу тек тако, да на један динар који уложимо у спорт, уштедимо два динара у здравству. Овај Сајам спорта је апсолутно успео и заслужује да има посебан статус у календару Новосадског сајма – истакао је Милош Вучевић и захвалио се организаторима, као и Вањи Удовичићу за којег је рекао да је прави пример министра који је на терену са народом.

– Мало је манифестација које могу овако да измаме осмехе и створе радост. Драго ми је што сам у граду који је показао да је град победника, који воли да уђе у битку са европским метрополама и да победи. Нови Сад је омладинска престоница Европе, европска престоница културе, али и спорта, по свим достигнућима спортиста и због организације међународних такмичења. Овде је данас 120 спортских организација, а деца коју видимо сигурно ће бити носиоци најсјајнијих медаља. 2021. је година у којој смо оборили рекорд по броју освојених медаља на Олимпијским играма, а то не бисмо успели без подршке локала и покрајине. Кроз овакве манифестације желимо да придобијемо децу у велику спортску породицу наше земље – нагласио је Удовичић.

Нови Сад јесте град спорта, о чему сведоче постигнути резултати на такмичењима у свим категоријама. У припреми и реализацији Сајма спорта велика подршка је био Градски спортски савез Новог Сада, под чијом капом су бројни савези који ће се представити на Новосадском сајму.

Све заинтересоване за бављење спортским активностима у хали „Мастер“ дочекаће полигони спретности, терени за баскет, фудбал, одбојку, рукомет, атлетику, бадминтон, стони тенис, гимнастику, бокс, борилачке вештине, мачевање, стрељаштво, шах и друге…

На штандовима ће такође бити доступне информације о пливању, хокеју, планинарењу, бициклизму, рагбију, веслању…

Истог дана на Мањежу Новосадског сајма свима ће бити пружена прилика и да се упознају са коњичким спортом.

Сајам спорта је пријављен Градском штабу за ванредне ситуације и биће одржан уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера, а ФК Војводина користи ову прилику да позове клубове, школе фудбала, спортске раднике и све заинтересоване да посете Сајам спорта и присуствују бројним промотивним активностима, међу којима посебно издвајамо ревијалне утакмице млађих категорија у узрастима 2011, 2012. и 2013. годишта.