U „Master“ hali i na Manježu Novosadskog sajma, danas se održava tradicionalni Sajam sporta, koji se od 2017. godine održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Ove godine, Sajam će trajati jedan dan, a suorganizatori su Gradska uprava za sport i omladinu, Gradski sportski savez i Savez za školski sport Grada Novog Sada. Ulaz na Sajam je besplatan i biće otvoren do 18 časova. Svečano su ga otvorili ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, a posetili su ga i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić i direktor omladinske škole „Ilija Pantelić“ Duško Grujić.

– Rade emocije kada se prođe kroz štandove, jer sretnete legende sporta iz raznih disciplina, olimpijske i paraolimpijske šampione, ali i decu koja se bave sportom. Bitno je da oni budu na sportskim terenima, da se druže, jer bavljenje sportskim aktivnostima je važno za mentalno zdravlje i socijalizaciju. Pre godinu i po dana ovde je bila privremena bolnica, a danas se održava ovakva manifestacija. Ne kažu tek tako, da na jedan dinar koji uložimo u sport, uštedimo dva dinara u zdravstvu. Ovaj Sajam sporta je apsolutno uspeo i zaslužuje da ima poseban status u kalendaru Novosadskog sajma – istakao je Miloš Vučević i zahvalio se organizatorima, kao i Vanji Udovičiću za kojeg je rekao da je pravi primer ministra koji je na terenu sa narodom.

– Malo je manifestacija koje mogu ovako da izmame osmehe i stvore radost. Drago mi je što sam u gradu koji je pokazao da je grad pobednika, koji voli da uđe u bitku sa evropskim metropolama i da pobedi. Novi Sad je omladinska prestonica Evrope, evropska prestonica kulture, ali i sporta, po svim dostignućima sportista i zbog organizacije međunarodnih takmičenja. Ovde je danas 120 sportskih organizacija, a deca koju vidimo sigurno će biti nosioci najsjajnijih medalja. 2021. je godina u kojoj smo oborili rekord po broju osvojenih medalja na Olimpijskim igrama, a to ne bismo uspeli bez podrške lokala i pokrajine. Kroz ovakve manifestacije želimo da pridobijemo decu u veliku sportsku porodicu naše zemlje – naglasio je Udovičić.

Novi Sad jeste grad sporta, o čemu svedoče postignuti rezultati na takmičenjima u svim kategorijama. U pripremi i realizaciji Sajma sporta velika podrška je bio Gradski sportski savez Novog Sada, pod čijom kapom su brojni savezi koji će se predstaviti na Novosadskom sajmu.

Sve zainteresovane za bavljenje sportskim aktivnostima u hali „Master“ dočekaće poligoni spretnosti, tereni za basket, fudbal, odbojku, rukomet, atletiku, badminton, stoni tenis, gimnastiku, boks, borilačke veštine, mačevanje, streljaštvo, šah i druge…

Na štandovima će takođe biti dostupne informacije o plivanju, hokeju, planinarenju, biciklizmu, ragbiju, veslanju…

Istog dana na Manježu Novosadskog sajma svima će biti pružena prilika i da se upoznaju sa konjičkim sportom.

Sajam sporta je prijavljen Gradskom štabu za vanredne situacije i biće održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, a FK Vojvodina koristi ovu priliku da pozove klubove, škole fudbala, sportske radnike i sve zainteresovane da posete Sajam sporta i prisustvuju brojnim promotivnim aktivnostima, među kojima posebno izdvajamo revijalne utakmice mlađih kategorija u uzrastima 2011, 2012. i 2013. godišta.