Фудбалер Војводине Дејан Зукић продужио је данас уговор са „старом дамом“ до јуна 2024. године.

Зукић је дете Војводине, прошао је све млађе категорије, а у децембру прошле године постао је најмлађи играч са 100 одиграних мечева у дресу „старе даме“. Зукић је до тог јубилеја стигао са само 20 година и седам месеци.

На данашњој конференцији, поред Зукића, присутнима су се обратили и председник ФК Војводина Драгољуб Самарџић и члан УО Љубомир Апро.

– Ово је свечани дан за наш клуб и још једна потврда да млади играчи радо остају код нас. То је повратак добро познатој филозофији да се Војводина бави младим играчима и да мисли на своју децу. Враћамо познат ДНК нашег фудбалског клуба и велико нам је задовољство што смо договорили нови уговор са Дејаном Зукићем. Потписали смо нови уговор и у том периоду, Зукић ће имати прилику да свима покаже да заслужује да буде лидер Војводине, али и репрезентативац Србије. Ја му од срца желим блиставу каријеру и да се заједно радујемо успесима Војводине – рекао је председник Војводине Драгољуб Самарџић.

Члан УО Војводине Љубомир Апро најавио је након Зукићевог, још важних потписа у првом тиму „старе даме“.

– Задовољство је бити овде данас и за нас је велика је ствар што је Зукић потписао нови уговор, а надамо се да и он дели такво мишљење. У наредним данима очекујемо да продужимо уговор са још неколико младих играча, чиме желимо да покажемо да озбиљно рачунамо на њих. Желимо да искористимо њихов велики потенцијал да остваримо наше примарне циљеве, а то је пласман у Европу. Ја се надам да ће Војводина у томе успети, јер овај клуб то заслужује. После толико година, Војводина је финансијски стабилан клуб, не дугује ником ништа и то је предуслов да бисмо могли да остваримо циљеве који су пред нама – изјавио је Љубомир Апро.

Дејан Зукић је такође пресрећан због продужетка сарадње и истакао да жели да још више напредује и остави још дубљи траг у Војводини.

– Желим да се захвалим управи клуба на оваквом поверењу и оваквим речима. Јако сам срећан што смо у кратком року договорили све детаље и лако смо се договорили око продужетка сарадње. Мислим да током претходне две године нисам показао сав свој потенцијал и зато сам желео да останем, да наставим да растем и да се изградим као играч, и као човек. Желим да Војводина буде та која ће да ме лансира ка Европи, али да најпре оставим овде још дубљи траг. Даћу све од себе за дрес Војводине и част ми је што остајем – рекао је Зукић.

Зукић је овом приликом похвалио и неколико чланова из млађих категорија „старе даме“, који би ускоро могли да крену његовим стопама.

– Као један од предводника младих играча у првом тиму, знам како је мени било када сам улазио у први тим, и зато желим да похвалим неке играче, чланове наше омладинске и кадетске екипе. То су Абаџија, Дробњак, Ивановић, Јеленковић, који је већ прикључен првом тиму, а из генерације 2005. имамо Милошевића и Мајсторовића који су већ сада по свим параметрима на нивоу играча из највећих европских клубова – истакао је Зукић.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept