Fudbaler Vojvodine Dejan Zukić produžio je danas ugovor sa „starom damom“ do juna 2024. godine.

Zukić je dete Vojvodine, prošao je sve mlađe kategorije, a u decembru prošle godine postao je najmlađi igrač sa 100 odigranih mečeva u dresu „stare dame“. Zukić je do tog jubileja stigao sa samo 20 godina i sedam meseci.

Na današnjoj konferenciji, pored Zukića, prisutnima su se obratili i predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić i član UO Ljubomir Apro.

– Ovo je svečani dan za naš klub i još jedna potvrda da mladi igrači rado ostaju kod nas. To je povratak dobro poznatoj filozofiji da se Vojvodina bavi mladim igračima i da misli na svoju decu. Vraćamo poznat DNK našeg fudbalskog kluba i veliko nam je zadovoljstvo što smo dogovorili novi ugovor sa Dejanom Zukićem. Potpisali smo novi ugovor i u tom periodu, Zukić će imati priliku da svima pokaže da zaslužuje da bude lider Vojvodine, ali i reprezentativac Srbije. Ja mu od srca želim blistavu karijeru i da se zajedno radujemo uspesima Vojvodine – rekao je predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić.

Član UO Vojvodine Ljubomir Apro najavio je nakon Zukićevog, još važnih potpisa u prvom timu „stare dame“.

– Zadovoljstvo je biti ovde danas i za nas je velika je stvar što je Zukić potpisao novi ugovor, a nadamo se da i on deli takvo mišljenje. U narednim danima očekujemo da produžimo ugovor sa još nekoliko mladih igrača, čime želimo da pokažemo da ozbiljno računamo na njih. Želimo da iskoristimo njihov veliki potencijal da ostvarimo naše primarne ciljeve, a to je plasman u Evropu. Ja se nadam da će Vojvodina u tome uspeti, jer ovaj klub to zaslužuje. Posle toliko godina, Vojvodina je finansijski stabilan klub, ne duguje nikom ništa i to je preduslov da bismo mogli da ostvarimo ciljeve koji su pred nama – izjavio je Ljubomir Apro.

Dejan Zukić je takođe presrećan zbog produžetka saradnje i istakao da želi da još više napreduje i ostavi još dublji trag u Vojvodini.

– Želim da se zahvalim upravi kluba na ovakvom poverenju i ovakvim rečima. Jako sam srećan što smo u kratkom roku dogovorili sve detalje i lako smo se dogovorili oko produžetka saradnje. Mislim da tokom prethodne dve godine nisam pokazao sav svoj potencijal i zato sam želeo da ostanem, da nastavim da rastem i da se izgradim kao igrač, i kao čovek. Želim da Vojvodina bude ta koja će da me lansira ka Evropi, ali da najpre ostavim ovde još dublji trag. Daću sve od sebe za dres Vojvodine i čast mi je što ostajem – rekao je Zukić.

Zukić je ovom prilikom pohvalio i nekoliko članova iz mlađih kategorija „stare dame“, koji bi uskoro mogli da krenu njegovim stopama.

– Kao jedan od predvodnika mladih igrača u prvom timu, znam kako je meni bilo kada sam ulazio u prvi tim, i zato želim da pohvalim neke igrače, članove naše omladinske i kadetske ekipe. To su Abadžija, Drobnjak, Ivanović, Jelenković, koji je već priključen prvom timu, a iz generacije 2005. imamo Miloševića i Majstorovića koji su već sada po svim parametrima na nivou igrača iz najvećih evropskih klubova – istakao je Zukić.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika privatnosti.
I Accept