U drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Maribora rezultatom 4:1 (2:0).

Posle meča, javnosti se obratio šef stručnog štaba Vojvodine Slavoljub Đorđević, koji ističe da je važno imati strpljenje u stvaranju nove ekipe.

– Čestitam Mariboru na zasluženoj pobedi, sem njihove igre, ostalo i ne bih mnogo komentarisao. Izveo sam dva različita sastava, jer nam je ovo tek druga utakmica i nismo želeli da izvedemo najjači sastav. Maribor je u završnoj fazi priprema, daleko su spremniji od nas. Rezultat nije toliko u prvom planu, ali nije svejedno kada se izgubi. Nije nam dobro došao ovaj poraz, ali jeste za bolju analizu i da pojačamo rad, jer ja sam siguran da ćemo uskoro biti pravi – rekao je Đorđević.

„Stara dama“ je postigla dva gola na pripremama u Sloveniji, a dvostruki strelac bio je Uroš Kabić, koji je dobio novu ulogu – centralnog napadača.

– Kaba je dao dva gola i sigurno da se u tome dobro snalazi. Ipak, ja ne volim nekog da ističem nekog posebno, jer je tim taj koji izbaci pojedinca. Hvala bogu da je postigao gol, jer je reč o jednom talentovanom momku i on će u budućnosti još više napredovati. Ja od prvog dana smatram da može da igra špica i radićemo na tome da ga usavršimo – istakao je Đorđević.

On je za kraj prokomentarisao i debi novajlije Cucina i podvukao da je ovo bila najteža nedelja na pripremama, te da je neophodno strpljenje.

– Cucinu je prva utakmica, ne adaptiramo se još uvek dovoljno na neke promene i to je uticalo i na njega. Potrebno je još malo vremena, siguran sam da će se uskoro uklopiti. U narednom periodu ćemo raditi mnogo više na mehanizmu igre i taktici, jer nam je to najveći problem. Noge su nam teške, ovo je najteža nedelja na pripremama, zato sam morao da rotiram. O igračima treba suditi kada budu igrali po 90 minuta, ova ekipa ima veliki potencijal – zaključio je Slavoljub Đorđević.

U narednom pripremnom susretu, Voša će igrati protiv slovenačkog šampiona Mure, u sredu 30. juna u 18 časova.