Тренер Војводине Славољуб Ђорђевић задовољан је након победе своје екипе над Паневежисом.

„Стара дама“ је данас победила Паневежис резултатом 1:0, голом Немање Човића и стекла велику предност пред реванш са литванским тимом за седам дана на свом стадиону.

– За почетак желим да честитам мојим играчима победи, јер није лако одмах после Црвене звезде играти овакву једну европску утакмицу, у гостима, после дугог путовања. Паневежис је и данас показао да је незгодан противник, технички поткован који воли да напада и што је још важније, одморнији је од нас и у сред сезоне, у такмичарском ритму. Почетак утакмице био је тежак, играли смо под притиском, али су момци опет показали карактер, борили се и победили. Сада нас чека нови дуг пут назад, па утакмица са Партизаном, наставићемо да радимо и да напредујемо из меча у меч, остало је божија воља – рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да очекује исту, нападачку и отворену игру Паневежиса и у реваншу.

– Мене није изненадила њихова офанзивна игра, јер сам их добро анализирао и гледао неколико пута. Знали смо шта нас чека, да ћемо морати много да трчимо и да се боримо за сваку лопту. Имамо и мање играча у ротацији, то нису изговори, једноставно је тако, али Војводина ће наставити да игра као тим, јер као што сам рекао од првог дана – то треба да буде наша највећа снага – закључио је Ђорђевић.

Реванш меч на стадиону „Карађорђе“ на програму је у четвртак, 29. јула у 20 сати.