Trener Vojvodine Slavoljub Đorđević zadovoljan je nakon pobede svoje ekipe nad Panevežisom.

„Stara dama“ je danas pobedila Panevežis rezultatom 1:0, golom Nemanje Čovića i stekla veliku prednost pred revanš sa litvanskim timom za sedam dana na svom stadionu.

– Za početak želim da čestitam mojim igračima pobedi, jer nije lako odmah posle Crvene zvezde igrati ovakvu jednu evropsku utakmicu, u gostima, posle dugog putovanja. Panevežis je i danas pokazao da je nezgodan protivnik, tehnički potkovan koji voli da napada i što je još važnije, odmorniji je od nas i u sred sezone, u takmičarskom ritmu. Početak utakmice bio je težak, igrali smo pod pritiskom, ali su momci opet pokazali karakter, borili se i pobedili. Sada nas čeka novi dug put nazad, pa utakmica sa Partizanom, nastavićemo da radimo i da napredujemo iz meča u meč, ostalo je božija volja – rekao je Đorđević.

On je istakao da očekuje istu, napadačku i otvorenu igru Panevežisa i u revanšu.

– Mene nije iznenadila njihova ofanzivna igra, jer sam ih dobro analizirao i gledao nekoliko puta. Znali smo šta nas čeka, da ćemo morati mnogo da trčimo i da se borimo za svaku loptu. Imamo i manje igrača u rotaciji, to nisu izgovori, jednostavno je tako, ali Vojvodina će nastaviti da igra kao tim, jer kao što sam rekao od prvog dana – to treba da bude naša najveća snaga – zaključio je Đorđević.

Revanš meč na stadionu „Karađorđe“ na programu je u četvrtak, 29. jula u 20 sati.