У свечаној сали ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику, данас је одржана изборна седница Скупштине ФК Војводина.

Седници највишег клупског тела присуствовало је 50 од укупно 55 чланова Скупштине, при чему је њих 43 било лично присутно у сали, док су преосталих седам били заступљени преко пуномоћника са уредним пуномоћјем за заступање.

Скупштина ФК Војводина једногласно је конституисала сазив Скупштине који је члановима највишег клупског тела предочен на претходној седници.

Већином гласова, за председника Скупштине је поново изабран Милан Н. Ђукић. Скупштина ФК Војводина је за потпредседнике Скупштине једногласно изабрала Петра Ђурђева и Драгана Вељкова.

Скупштина ФК Војводина је за председника УО клуба једногласно изабрала Драгољуба Збиљића, који је поручио да очекује много боље резултате и боље пословање ФК Војводина у наредном периоду.

– Јединствени немамо чега да се бојимо и не може нам нико ништа, а разједињени немамо чему да се надамо, можемо само да спустимо главе и да се вратимо у неке лоше тренутке. Захваљујем се свима и част ми је и задовољство да предводим ФК Војводина, једног од симбола Новог  Сада. Симболи мотивишу, симболи се поштују и воле и то ћу тражити од свих чланова своје управе, да на сваком месту показују један респект и однос који клуб заслужује. Сигуран сам да ћемо да створимо једну победничку атмосферу, да ћемо организационо, кадровски и финансијски потпуно да ојачамо клуб. Већ за неколико месеци, а да не кажем и за годину, две, Воша ће да изгледа по свим начелима модерног фудбала и модерног бизниса. Ја знам пут којим ћемо ићи, волео бих да верујете у мене, и идемо заједно у нове победе – рекао је нови председник ФК Војводина Драгољуб Збиљић.

Након новоизабраног председника клуба Драгољуба Збиљића, у име уједињених навијача Војводине присутнима се обратио Борис Приселац, који је пожелео срећу новоизабраном председнику, након чега су представници навијача у Скупштини клуба напустили седницу, те је иста настављена уз кворум од 28 присутних чланова, од чега је 21 био присутан лично у сали, а седам преко пуномоћника са уредним пуномоћјем за заступање.

Након тога, новоизабрани председник клуба Драгољуб Збиљић је саопштио да ће у новом сазиву Управног одбора бити – Бранибор Јовичић, Никола Васиљевић, Борис Думнић, Љубомир Апро, Петар Ђурђев, Дарко Јевтић и Васа Пушибрк.

Чланови Скупштине једногласно су за председника Надзорног одбора изабрали Сашу Ђурђевића, а за чланове Надзорног одбора Горана Карадаревића и Драгану Саратлић.

Такође, чланови Скупштине су за генералног директора клуба једногласно поново изабрали Душана Бајатовића.

Новоизабрани председник клуба Драгољуб Збиљић потом се поново обратио присутнима, говорећи о програму рада клуба за наредне четири године.

– Имамо јасан план, морамо да се понашамо одговорно, јер морамо да будемо и профитни центар, осим што смо спортски. Осим што морамо да имамо резултате, морамо да размишљамо о финансирању од првог дана мог мандата, што значи да идемо у три правца. Један је да изборимо пласман у Европу, што је веома важно, најбоље би било директно у Лигу шампиона, ако не, онда кроз квалификације са позиције број два. Уколико то не успемо, онда да се пласирамо у Лигу Европе, јер тако пунимо буџет и спремамо се за године које долазе. Други правац у који највише верујем је рад омладинске школе и искрено верујем да је то најбољи део клуба у претходним годинама и сигуран сам да ће тако да настави и господин Грујић са својим сарадницима. Желимо да чешће гледамо играче као што су Милошевић, Мајсторовић, да продужимо уговор са Кабићем и да он буде звезда клуба, да након тога причамо о трансферима и да пунимо буџет из наших трансфера. И трећи правац је нешто за шта, као неко ко је дипломирао на маркетингу, могу да кажем да је било мало запостављено и на ниском нивоу у претходном периоду, а то је маркетинг. Очекујем да, осим генералног спонзора, имамо и већи број спонзора, да имамо и трећи правац прилива новца, да пратимо ту финансијску дисциплину и да размишљамо о високим дометима на спортском пољу. Хвала свим пријатељима који су ми поручили шта значи бити на трећем месту, али искрено, нити ја, нити Душан Бајатовић, нити остали чланови управе знамо да играмо за треће место. Да се нико не љути, али ми сигурно идемо на прво место од првог кола. Тешко ће се узимати бодови на „Карађорђу“, у то сам сигуран и заиста идемо на највише домете од прве сезоне. Било ми је важно да вам објасним ова три концепта пуњења буџета, јер то је моја област, ту науку волим и применићу сво своје знање у клубу – закључио је Драгољуб Збиљић.