U svečanoj sali FC „Vujadin Boškov“ u Veterniku, danas je održana izborna sednica Skupštine FK Vojvodina.

Sednici najvišeg klupskog tela prisustvovalo je 50 od ukupno 55 članova Skupštine, pri čemu je njih 43 bilo lično prisutno u sali, dok su preostalih sedam bili zastupljeni preko punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje.

Skupština FK Vojvodina jednoglasno je konstituisala saziv Skupštine koji je članovima najvišeg klupskog tela predočen na prethodnoj sednici.

Većinom glasova, za predsednika Skupštine je ponovo izabran Milan N. Đukić. Skupština FK Vojvodina je za potpredsednike Skupštine jednoglasno izabrala Petra Đurđeva i Dragana Veljkova.

Skupština FK Vojvodina je za predsednika UO kluba jednoglasno izabrala Dragoljuba Zbiljića, koji je poručio da očekuje mnogo bolje rezultate i bolje poslovanje FK Vojvodina u narednom periodu.

– Jedinstveni nemamo čega da se bojimo i ne može nam niko ništa, a razjedinjeni nemamo čemu da se nadamo, možemo samo da spustimo glave i da se vratimo u neke loše trenutke. Zahvaljujem se svima i čast mi je i zadovoljstvo da predvodim FK Vojvodina, jednog od simbola Novog  Sada. Simboli motivišu, simboli se poštuju i vole i to ću tražiti od svih članova svoje uprave, da na svakom mestu pokazuju jedan respekt i odnos koji klub zaslužuje. Siguran sam da ćemo da stvorimo jednu pobedničku atmosferu, da ćemo organizaciono, kadrovski i finansijski potpuno da ojačamo klub. Već za nekoliko meseci, a da ne kažem i za godinu, dve, Voša će da izgleda po svim načelima modernog fudbala i modernog biznisa. Ja znam put kojim ćemo ići, voleo bih da verujete u mene, i idemo zajedno u nove pobede – rekao je novi predsednik FK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

Nakon novoizabranog predsednika kluba Dragoljuba Zbiljića, u ime ujedinjenih navijača Vojvodine prisutnima se obratio Boris Priselac, koji je poželeo sreću novoizabranom predsedniku, nakon čega su predstavnici navijača u Skupštini kluba napustili sednicu, te je ista nastavljena uz kvorum od 28 prisutnih članova, od čega je 21 bio prisutan lično u sali, a sedam preko punomoćnika sa urednim punomoćjem za zastupanje.

Nakon toga, novoizabrani predsednik kluba Dragoljub Zbiljić je saopštio da će u novom sazivu Upravnog odbora biti – Branibor Jovičić, Nikola Vasiljević, Boris Dumnić, Ljubomir Apro, Petar Đurđev, Darko Jevtić i Vasa Pušibrk.

Članovi Skupštine jednoglasno su za predsednika Nadzornog odbora izabrali Sašu Đurđevića, a za članove Nadzornog odbora Gorana Karadarevića i Draganu Saratlić.

Takođe, članovi Skupštine su za generalnog direktora kluba jednoglasno ponovo izabrali Dušana Bajatovića.

Novoizabrani predsednik kluba Dragoljub Zbiljić potom se ponovo obratio prisutnima, govoreći o programu rada kluba za naredne četiri godine.

– Imamo jasan plan, moramo da se ponašamo odgovorno, jer moramo da budemo i profitni centar, osim što smo sportski. Osim što moramo da imamo rezultate, moramo da razmišljamo o finansiranju od prvog dana mog mandata, što znači da idemo u tri pravca. Jedan je da izborimo plasman u Evropu, što je veoma važno, najbolje bi bilo direktno u Ligu šampiona, ako ne, onda kroz kvalifikacije sa pozicije broj dva. Ukoliko to ne uspemo, onda da se plasiramo u Ligu Evrope, jer tako punimo budžet i spremamo se za godine koje dolaze. Drugi pravac u koji najviše verujem je rad omladinske škole i iskreno verujem da je to najbolji deo kluba u prethodnim godinama i siguran sam da će tako da nastavi i gospodin Grujić sa svojim saradnicima. Želimo da češće gledamo igrače kao što su Milošević, Majstorović, da produžimo ugovor sa Kabićem i da on bude zvezda kluba, da nakon toga pričamo o transferima i da punimo budžet iz naših transfera. I treći pravac je nešto za šta, kao neko ko je diplomirao na marketingu, mogu da kažem da je bilo malo zapostavljeno i na niskom nivou u prethodnom periodu, a to je marketing. Očekujem da, osim generalnog sponzora, imamo i veći broj sponzora, da imamo i treći pravac priliva novca, da pratimo tu finansijsku disciplinu i da razmišljamo o visokim dometima na sportskom polju. Hvala svim prijateljima koji su mi poručili šta znači biti na trećem mestu, ali iskreno, niti ja, niti Dušan Bajatović, niti ostali članovi uprave znamo da igramo za treće mesto. Da se niko ne ljuti, ali mi sigurno idemo na prvo mesto od prvog kola. Teško će se uzimati bodovi na „Karađorđu“, u to sam siguran i zaista idemo na najviše domete od prve sezone. Bilo mi je važno da vam objasnim ova tri koncepta punjenja budžeta, jer to je moja oblast, tu nauku volim i primeniću svo svoje znanje u klubu – zaključio je Dragoljub Zbiljić.