Фудбалери Војводине победом су завршили сезону 2023/24 пошто су на свом „Карађорђу“ данас савладали Младост из Лучана резултатом 1:0.

Овим тријумфом, и ремијем Радничког 1923 у Хумској са Партизаном, Војводина је сезону завршила на четвртој позицији, која јој доноси пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Једини погодак за Вошу постигао је Урош Николић из слободног ударца у 38. минуту.

Екипе су наступиле у следећим саставима:

Војводина: Царевић, Бјековић (од 60. Лазаревић), Кораћ, Црномарковић, Ђорђевић, Петровић, Николић (од 73. Савићевић), Радуловић (од 88. Јовановић), Вукановић, Сери (од 46. Кембел), Ивановић (од 88. Зукић).

Младост: Стаменковић (од 74. Матијашевић), Алемпијевић, Ћирковић, Дивац, Лековић, Пејовић, Прибаковић, Варјачић (од 74. Петровић), Величковић, Жунић, Ђурковић.

Воша је кренула нападачки од првог минута, а у 17. минуту са дистанце је снажно гађао Кораћ, а голман Стаменковић је морао да избоксује лопту како би сачувао мрежу.

Воша је поново напала у 29. минуту када је Петровић проиграо Ивановића, овај се наместио и левом ногом гађао даљи угао, али је Стаменковић парадом избио лопту у корнер. Након ударца из угла Црномарковић је главом гађао из тешке позиције преко пречке.

Али, у 38. минуту Стаменковић није могао ништа, јер је Урош Николић наместио слободњак и са 23 метра погодио саме рашље за 1:0!

Божидар Бандовић је на полувремену био приморан да направи прву промену, вероватно због повреде Серија, којви је остао у свлачионици, а заменио га је Кембел.

Младост је први пут озбиљније припретила у 48. минуту када се испред гола у изгледној шанси нашао Алемпијевић, чији је ударац зауставио сјајни Царевић.

У 58. минуту Воша је извела лепу акцију по левој страни, Кембел је проиграо Николића, а овај проследио до Радуловића, који је из изгледне позиције шутирао преко пречке.

Два минута касније статива је сачувала Младост, Петровић је сјајно гађао са дистанце, али је погодио десну стативу гостујућег гола.

У размаку од 65. до 70. минута Воша је имала још три велике прилике, али је Стаменковић у сва три наврата одлично интервенисао. Прво је зауставио одличан покушај Ивановића са неких седам метара, потом је после корнера са друге стативе гађао и Ђорђевић, да би потом парадом закачио и ударац Кембела са дистанце.

Иако је уместо Стаменковића у финишу ушао Матијашевић, и он је у 85. минуту одлично зауставио покушај Радуловића који је гађао први угао са неких седам метара.

До краја није било промене резултата, па је Војводина сезону завршила са 61 бодом, колико има и Раднички 1923, али је због бољег пласмана у регуларном делу завршила на четвртом месту на табели. Војводина ће тако наредну сезону стартовати од другог кола квалификавија за Лигу Европе.