ФK Војводина и „Driblab“ потписали су уговор о партнерству за интеграцију напредне статистике и великих података у све процесе тражења талената и анализе учинка у спортском менаџменту и скаутинг одељењу српског клуба, који ће имати приступ обимној бази података коју је развио „Driblab“, као и своје консултантске услуге, са којима се доносе објективније одлуке.

Овим уговором, ФK Војводина, два пута шампион Прве лиге Југославије и вицешампион Супер лиге Србије 2009. године, имаће приступ „drriblabPRO“, аутоматизованој скаутинг платформи коју је „Driblab“ развио у циљу претраживања, мерења и анализе више од 200.000 играча и дубоку покривеност више од 180 такмичења за анализу тимова и утакмица, са којима се могу добити све могуће информације на трансфер тржиштима и званичним такмичењима.

Имати подршку компанија које чувају и прецизирају податке како би допуниле анализу је све важнија одлука за раст и конкурентност клубова. Раст фудбала као индустрије захтева да будете што спремнији да предвидите конкуренте, а велики подаци омогућавају сваком одељењу за извиђање да уштеди време како би се фокусирао на конкретније свакодневне функције.

Марко Јовановић, спортски директор ФK Војводина, сматра да ће ова сарадња бити од значаја на обострано задовољство.

– Изузетно нам је драго што почињемо сарадњу са „Driblabom“, јер оно што они раде је новина у Србији и нашем фудбалу. То је нешто што сви озбиљни клубови практикују, а Војводина још једном потврђује да се с правом убраја међу њих. Верујем да ћемо имати добру и квалитетну сарадњу, на обострану корист и задовољство – рекао је Јовановић.

Салвадор Kармона, генерални директор „Driblaba“ такође је изразио задовољство овом сарадњом.

– Стицање поверења у клубу са тако дугом традицијом у балканском фудбалу као што је ФK Војводина је нови изазов за нас у индустрији. То је нова земља у којој ћемо бити присутни, са мотивацијом да наставимо са иновацијама и нудимо најбољи производ како бисмо помогли Војводини да расте и открива велике таленте – рекао је Салвадор Кармона.