FK Vojvodina i „Driblab“ potpisali su ugovor o partnerstvu za integraciju napredne statistike i velikih podataka u sve procese traženja talenata i analize učinka u sportskom menadžmentu i skauting odeljenju srpskog kluba, koji će imati pristup obimnoj bazi podataka koju je razvio „Driblab“, kao i svoje konsultantske usluge, sa kojima se donose objektivnije odluke.

Ovim ugovorom, FK Vojvodina, dva puta šampion Prve lige Jugoslavije i vicešampion Super lige Srbije 2009. godine, imaće pristup „drriblabPRO“, automatizovanoj skauting platformi koju je „Driblab“ razvio u cilju pretraživanja, merenja i analize više od 200.000 igrača i duboku pokrivenost više od 180 takmičenja za analizu timova i utakmica, sa kojima se mogu dobiti sve moguće informacije na transfer tržištima i zvaničnim takmičenjima.

Imati podršku kompanija koje čuvaju i preciziraju podatke kako bi dopunile analizu je sve važnija odluka za rast i konkurentnost klubova. Rast fudbala kao industrije zahteva da budete što spremniji da predvidite konkurente, a veliki podaci omogućavaju svakom odeljenju za izviđanje da uštedi vreme kako bi se fokusirao na konkretnije svakodnevne funkcije.

Marko Jovanović, sportski direktor FK Vojvodina, smatra da će ova saradnja biti od značaja na obostrano zadovoljstvo.

– Izuzetno nam je drago što počinjemo saradnju sa „Driblabom“, jer ono što oni rade je novina u Srbiji i našem fudbalu. To je nešto što svi ozbiljni klubovi praktikuju, a Vojvodina još jednom potvrđuje da se s pravom ubraja među njih. Verujem da ćemo imati dobru i kvalitetnu saradnju, na obostranu korist i zadovoljstvo – rekao je Jovanović.

Salvador Karmona, generalni direktor „Driblaba“ takođe je izrazio zadovoljstvo ovom saradnjom.

– Sticanje poverenja u klubu sa tako dugom tradicijom u balkanskom fudbalu kao što je FK Vojvodina je novi izazov za nas u industriji. To je nova zemlja u kojoj ćemo biti prisutni, sa motivacijom da nastavimo sa inovacijama i nudimo najbolji proizvod kako bismo pomogli Vojvodini da raste i otkriva velike talente – rekao je Salvador Karmona.