У прес сали стадиона „Карађорђе“, данас је одржана редовна конференција за новинаре пред утакмицу против ТСЦ-а. Међутим, овога пута, поред шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, јавности се обратио и председник ФК Војводина Војислав Гајић, који је том приликом присутнима саопштио неколико важних информација у вези са радом и функционисањем клуба.

Ипак, пре свега осталог, он је искористио прилику да јавно честита спортском сектору ФК Војводина на резултатима оствареним у прва четири кола текуће сезоне.

– Господин Ненад Лалатовић је велики зналац када је у питању тренерска струка и по томе је можда и први у Србији. Има велику енергију и уме да оствари посебан однос са играчима, те се самим његовим доласком у Војводину променило много тога. Наравно, било би некоректно да не споменем и нашег спортског директора Николу Лазетића, који је клубу посвећен 24 часа дневно, преселио се у Нови Сад и бави се свим спортским питањима, како оним који се тичу првог тима, тако и омладинске школе, којој предстоји озбиљна реорганизација у начину рада – каже Гајић.

Исто тако, председник ФК Војводина искористио је прилику да се захвали и градским институцијама на врло коректној сарањи и помоћи.

– Пошто иза нас сада већ постоји један значајан период сарадње, морам да похвалим и Град Нови Сад и заједништво које смо остварили по питању ФК Војводина, у чему је свакодневно присутан и наш градоначелник Милош Вучевић. Исто тако, споменуо бих и нашег генералног спонзора Србијагас и господина Бајатовића, за кога, иако се у претходном периоду говорило да можда није довољно посвећен Војводини, сада могу да кажем да имамо сарадњу која је без иједне једине примедбе. Зна се ко шта ради, шта је чији посао и због тога и јесмо кренули овако добро и успешно – истиче Гајић.

Оно што посебно може да обрадује навијаче, јесте то што Војводина наставља да јача свој играчки кадар.

– Потписали смо уговор са Нешковићем на три године, што је јако битно, баш као што смо то раније урадили са Зукићем и Топићем. У понедељак ће уговор потписати и Дражић, један од наших најталентованијих голмана, који је недавно на Купу пријатељства на Златибору био проглашен за најбољег голмана турнира. Такође, у наредних два до седам дана потписаћемо уговоре и са 18 момака из наше омладинске школе, при чему у клубу имамо потпуну сагласност око тога да оне који учествују у стварању тих младих играча треба и наградити – напомиње Гајић.

Председник ФК Војводина захвалио се и навијачима на изузетној подршци у досадашњем току сезоне.

– Апелујем на све наше навијаче који дођу на утакмицу против ТСЦ-а да сачувају своју карту, јер ће им ускоро бити саопштено и који бенефит могу да остваре са том улазницом, те их наравно позивам да у недељу на стадион дођу у што већем броју – напомиње Гајић.

Он је истакао да клуб ради и на томе да прошири број својих спонзора.

– Поново смо покренули постојање спонзорског тима ФК Војводина. Наш генерални спонзор је Србијагас, а њему ће се придружити још три признате компаније из Новог Сада, са којима смо постигли договор. То су индустрија меса „Матијевић“, трговински ланац „Универекспорт“ и фирма која је и у мом прошлом мандату била уз ФК Војводина, а то је „Енерготехника Јужна Бачка“, на челу са господином Збиљићем. Свака од тих фирми ће у свом сектору пословања покривати потребе ФК Војводина и на томе им се захваљујем, поготово због тога што су се сви сами јавили и изразили жељу да помогну. Ово је битно не само због финансијског аспекта, већ и због заједништва које демонстрирамо, те позивам и друге фирме да нам се придруже, без обзира на њихову величину – каже Гајић.

Председник ФК Војводина је најавио да ће клуб ускоро довести још једно велико појачање у играчком кадру.

– У консултацији са шефом стручног штаба, сложили смо се да треба да појачамо напад нашег тима, с обзиром на пех који нам се догодио са Немањом Човићем. Он се добро опоравља, али без обзира на то, при крају смо договора са шпицем Партизана Немањом Николићем и верујем да ће то бити готово данас или сутра. Можда ће бити још неких појачања, иако сматрам да имамо врло добру екипу већ сада – истиче Гајић.

Упоредо са јачањем играчког кадра, у клубу се тренутно много ради и по питању инфраструктуре.

– У ФЦ „Вујадин Бошков“ ће ускоро бити извршена комплетна аутоматизација заливних система, што је већ плаћено и очекујемо из Италије да нам стигну све потребне машине и опрема. Уложили смо одређени новац и за реновирање „Карађорђа“, јер докле год играмо на њему, то треба да буде онако како доликује Војводини. Исто тако, да напоменем да смо брендирали чак и нови аутобус, што ће нам служити за нека нова времена – напомиње Гајић.

Он је потврдио да је ово дефинитвно последња сезона у којој ће Војводина играти на оваквом стадиону „Карађорђе“.

– То је сада сасвим извесно и због тога ћемо се потрудити да у свакој репрезентативној паузи на њему одиграмо неку пријатељску утакмицу на високом нивоу, како бисмо га у историју испратили на начин какав доликује. Истовремено, ово је година у којој ФК Војводина обележава 105 година свог постојања, што је такође нешто што треба испоштовати – истакао је Гајић.

Комплетан ток данашње конференције за новинаре можете погледати у следећем прилогу:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Политика приватности.
I Accept