Defanzivac Vojvodine Igor Jeličić spreman je da odgovori na sve zadatke i ideje stručnog štaba i veruje da je pred njim uspešna sezona.

Jeličić je u pobedi nad Voždovcem upisao i zvanični debi za prvi tim „stare dame“ u kojoj je i ponikao. Mladi štoper odigrao je poslednjih pola sata igre, pošto je kraj desne aut linije zamenio Luku Cucina. On smatra da je pobeda bila neophodna i veoma važna pred nastavak sezone.

– Posle dve jače utakmice na startu prvenstva i tri u Evropi, osetili smo zamor materijala, ali smo pokazali kako treba da igramo na svom terenu. Zadovoljni smo pobedom, ali i time što smo uspeli da sačuvamo svoju mrežu. Nadamo se da ćemo upisati još veliki broj takvih pobeda ove sezone – rekao je Jeličić.

Mladi 21-godišnji štoper ovog leta se vratio u svoju Vojvodinu nakon pozajmice u Kabelu, koja mu je značila da se privikne na seniorski fudbal.

– Tih godinu dana u Kabelu mi je značajno pomoglo da osetim šta znači igrati na seniorskom nivou. Povratak u Vojvodinu za mene je povratak kući, tu se najbolje osećam. Na meni je da sada naporno radim i da se dokažem i spreman sam da igram sve što od mene traži stručni štab – kaže Jeličić.

U odsustvo povređenog Bjekovića i suspendovanog Cucina, nije nemoguće da Jeličić baš protiv LASK-a zaigra na poziciji desnog beka.

– Odigrao sam nekoliko utakmica na toj poziciji, tako da mi nije strana. Značilo mi je i juče da odigram barem tih pola sada, da se namestim i prilagodim. Ako trener odluči da igram kao desni bek, odgovoriću na pravi način i daću sve od sebe da opravdam poverenje – istakao je Jeličić.

„Staru damu“ u četvrtak čeka težak posao, jer mora da pobedi LASK u Klagenfurtu ukoliko želi u plej-of Lige konferencije.

– Nedostajalo nam je malo sreće da izvučemo bolji rezultat pred svojim navijačina. Da je onaj Čovićev šut od stative ušao u gol i da smo mi poveli 1:0, situacija bi se potpuno drugačije odvijala i bili bismo u boljoj poziciji pred revanš. Ali, u Austriju idemo da odigramo muški i hrabro, nemamo čega da se plašimo. Uz malo sreće i božju volju, verujemo da možemo do rezultata koji će nas odvesti dalje – zaključio je Jeličić.

Utakmica LASK – Vojvodina na programu je u četvrtak u 21 čas.